Älvrummet

Nyfiken på hur Göteborg utvecklas? Välkommen till nya Älvrummet på Lindholmspiren 3–5, från 13 november.

Välkommen till nya Älvrummet på Lindholmen

Efter en tid av flytt och renovering är Älvrummet återigen redo att ta emot besökare. Nu finns vi på Lindholmspiren 3-5, där modellen över Älvstaden är på plats tillsammans med en ny, digital utställning.

Utställningen kommer att utvecklas successivt den närmaste tiden i takt med att Älvrummets verksamhet kommer igång.

Som vanligt träffar du även Älvrummets kunniga personal.

Kreativ och expansiv miljö

Älvrummet öppnade på Kanaltorget 2008 och har successivt blivit en självklar plats för information om den pågående stadsutvecklingen, med fokus på älvsträndernas utveckling.

Älvrummets nya lokal ligger mitt i Älvstaden i Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva område. Området kännetecknas av en kreativ miljö där över 20 000 personer studerar, arbetar, forskar eller bor, en siffra som ständigt ökar.

Älvrummets nya lokal ligger mitt i Älvstaden  i Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva område.

Som besökare på Älvrummet är det enkelt att ta sig till Lindholmen med färja, cykel, buss eller bil. Till exempel tar det bara sex minuter med färja från Stenpiren och åtta minuter med buss från Centralstationen.

Skräddarsy besöket

Älvrummet erbjuder guidade visningar, både genom bokning och genom spontana besök. För den som vill går det att boka mötesrum eller förtäring i samband med ett besök på Älvrummet.

I området finns även flera restauranger, caféer, muséer och verksamheter inom kultur och media.

Älvrummet

Öppettider

Tre delområden i Älvstaden

Älvstaden är Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Centrala Göteborg ska växa till dubbel storlek när Älvstaden breder ut sig på båda sidor av älven. Genom att binda samman staden över älven skapar vi en inkluderande och grön stad som är öppen för världen.