Den nya staden

Nyfiken på framtidens Göteborg? Vid fem digitala lunchföreläsningar under hösten berättar stadsbyggnadskontoret om aktuella stadsutvecklingsprojekt under rubriken ”Den nya staden”. Första tillfället är den 12 oktober.

Vid lunchtid under hösten kommer projektledare och arkitekter från stadsbyggnadskontoret att prata om intressanta stadsutvecklingsprojekt som är på gång just nu.

Presentationerna, som kommer att vara ungefär 15 minuter långa, ska sändas digitalt och kan ses av alla intresserade. Efteråt kommer det att vara en kort frågestund via chattfunktionen.

Första tillfället blir den 12 oktober och sedan blir det en ny föreläsning varannan vecka.

Den 12 oktober, med start klockan 12.30, berättar stadsarkitekt Björn Siesjö om arbetet med Stadens silhuett. Det är en övergripande och generell vägledning för hur Göteborgs Stad ser på märkesbyggnader och höga hus och hur tar vi hand om och utvecklar stadens identitet och karaktär.

Med den här omställningen hoppas vi dessutom att göteborgare som inte bor eller arbetar inne i centrala Göteborg också kan ta del av våra miniföreläsningar.

Liknande föreläsningar har tidigare hållits på Stadsbiblioteket 300 m2 vid Brunnsparken, men då det inte är möjligt i nuläget prövar staden nu den här digitala lösningen. Med den här omställningen hoppas vi dessutom att göteborgare som inte bor eller arbetar inne i centrala Göteborg också kan ta del av våra miniföreläsningar.

Så vill du veta mer om stadsutveckling och få en chans att ställa frågor direkt till de som arbetar med planerna – passa på att titta in under lunchen!

De digitala lunchkvartarna sänds digitalt i din webbläsare. Länk kommer att läggas ut på den här sidan.

Så vill du veta mer om stadsutveckling och få en chans att ställa frågor direkt till de som arbetar med planerna – passa på att titta in under lunchen!

Stadsarkitekt Björn Siesjö inleder föreläsningsserien ”Den nya staden” den 12 oktober.

Program – Den nya staden

Stadens silhuett – 12 oktober 2020 kl. 12.30–13.00

Hur tar vi hand om och utvecklar stadens identitet och karaktär?  Medverkande: Björn Siesjö, stadsarkitekt. Läs mer och se föredraget om stadens silhuett. 

Digital tvilling – 2 november 2020 kl. 12.30–13.00

Så blir det lättare att visualisera och simulera stadsutvecklingsprojekt. Medverkande: Eric Jeansson, geodatastrateg. Läs mer: Digital tvilling.

Öppna data – 16 november 2020 kl. 12.30–13.00

Vad innebär det att adresser och baskarta är fria för nedladdning? Medverkande: Gunnar Blide, verksamhetsutvecklare.

Ny spårväg i Engelbrektsgatan – 30 november 2020 kl. 12.30–13.00.

En ny länk för mer robust kollektivtrafik och trivsammare stadsmiljö. Medverkande: Sandra Trzil, arkitekt. Läs mer: Engelbrektslänken.

Poliser, studenter och tennis – 14 december 2020 kl. 12.30–13.00.

Så ska området runt Smålandsgatan leva upp. Medverkande: Frida Käll, planarkitekt. 

Publicerad 1 oktober 2020 (Uppdaterad 14 oktober 2020)