Den nya staden

Lunchföredrag 10/5: Grönska, lek och bad i Jubileumsparken

Nyfiken på framtidens Göteborg? Vid åtta digitala lunchföreläsningar under våren kan du ta del av aktuella stadsutvecklingsprojekt under rubriken ”Den nya staden”. Den 10 maj pratar stadsträdgårdsmästare Johan Rehngren och projektledare Malin Gustafsson, park- och naturförvaltningen, om hur Jubileumsparken i Frihamnen ska växa fram till och med 2023.

Grönskande parkområden med gläntor, bryggor, promenadstråk och Göteborgs femte utflyktslekplats med konstnärliga lekskulpturer på temat form och fantasi. Det kan du som parkbesökare ta del av i Jubileumsparken våren 2022. Lagom till firandet av stadens 400-årsjubileum, sommaren 2023, ska även ett nytt flytande hamnbad stå klart.

Den 10 maj kl. 12.30 berättar stadsträdgårdsmästare Johan Rehngren och projektledare Malin Gustafsson, park- och naturförvaltningen, om hur Jubileumsparken i Frihamnen ska växa fram till och med 2023. Efter föredraget finns tid för frågor.

Jubileumsparken är ett resultat av göteborgarnas önskemål om grönområden och att komma närmare vattnet, inför stadens 400-årsjubileum och byggandet av Älvstaden.

Sedan 2014 har prototyper som bad och bastu byggts i Frihamnen, på platsen för parken, tillsammans med göteborgarna. I januari 2021 började den första etappen av den permanenta parken att byggas.

För att följa föredraget när det sänds klickar du på länken nedan. Använder du en dator behöver du ingen programvara, men du behöver ladda ner en gratis app till din telefon eller surfplatta.

Länk till digitalt lunchföredrag på Teams om Jubileumsparken

Föredraget ingår i serien digitala föreläsningar under rubriken ”Den nya staden” som under flera år hållits på Stadsbiblioteket 300 m2, men som sedan i höstas har sänds digitalt.

Då föredragen är otextade kan vi på grund av tillgänglighetskäl enbart visa inspelningen 14 dagar efter publicering.

Publicerad 3 maj 2021 (Uppdaterad 4 maj 2021)