Bilden visar en framtidsvision för Gamlestaden.

Den nya staden

Lunchföredrag 22/2 – Så jobbar vi med gestaltning

Nyfiken på framtidens Göteborg? Vid åtta digitala lunchföreläsningar under våren berättar stadsbyggnadskontoret om aktuella stadsutvecklingsprojekt under rubriken ”Den nya staden”. Vid det första tillfället, den 22 februari var rubriken: ”Så jobbar vi med arkitektur och gestaltning”. Du kan se en inspelad variant av föredraget här nedan.

Den 22 februari 2021 kl. 12.30–13.00 pratade Birgitta Lööf, processledare stadsbyggnad, stadsbyggnadskontoret om gestaltningsfrågorna som ständigt är aktuella när vi planerar och formar framtidens Göteborg. Det handlar om staden i stort såväl som för enskilda stadsrum och byggnader.

Föredraget ingår i serien digitala föreläsningar under rubriken ”Den nya staden” som tidigare har hållits på Stadsbiblioteket 300 m2, men då det inte är möjligt i nuläget började stadsbyggnadskontoret i höstas att sända föreläsningarna digitalt och har därmed kunna nå fler som är intresserade av stadsutveckling.

Du kan se föredraget i efterhand här nedanför. OBS! Filmen är inte textad och kommer därför enbart vara tillgänglig under en kortare period.

Publicerad 19 februari 2021 (Uppdaterad 23 februari 2021)