Under sommaren 2019 kommer den flygande mattan att landa på olika platser runt om i Göteborg.

Under sommaren 2019 kommer den flygande mattan att landa på olika platser runt om i Göteborg.

Din plats i staden

Din plats i staden skapar mervärde i det offentliga rummet för boende, verksamma och besökare kring byggplatserna genom att nyttja de möjligheter till kreativitet och medskapande som uppstår i en stad i förändring. Tillfälliga mötesplatser och utsmyckning i det offentliga rummet blir ett innovativt grepp för att tala om den stadsutvecklingsprocess Göteborg genomgår och resan mot den nya staden.

Mot nya horisonter

I långt mer än tusen år har sagor om flygande mattor fört människor bortom fantasins gränser, till mystiska platser i avlägsna länder, där okända ljud, smaker och dofter förstärker upplevelsen och där oväntade möten ger nya perspektiv – allt kan hända.

Nu kommer äventyret till oss, för Göteborg har fått en egen flygande matta.

När mattan landar blir den som en tillfällig park, ett vardagsrum eller lekplats – det är vi som besöker den som fyller den med upplevelser. Så håll i dig hårt och ta en titt utanför mattkanten när du flyger in. Vad kan göra din dag bättre? Skön musik, busig lek, nya vänner eller kanske helt enkelt paus från vardagens stress?

När mattan landar blir den som en tillfällig park, ett vardagsrum eller lekplats – det är vi som besöker den som fyller den med upplevelser.

Börja hålla utkik efter den flygande mattan fram i maj. Du kan följa färden på den här sidan eller genom Göteborg på Instagram via #goteborgsflygandematta.

Här får du veta mer om på vilka ställen mattan landar och hänvisning till respektive stadsdel för att veta vad som kommer att hända där – den har plats för både spontana och organiserade aktiviteter för alla åldrar.

Bland annat kommer lässtunder på olika språk låta fantasin och den fria leken att lyftas fram på olika sätt med anknytning till August-prisade barnboken Gropen.

På mattan finns det plats för både spontana och organiserade aktiviteter för alla åldrar. Bland annat kommer lässtunder på olika språk låta fantasin och den fria leken att lyftas fram på olika sätt med anknytning till August-prisade barnboken Gropen.

Vilket betyg ger du den här webbplatsen?

Hjälp oss att göra den här webbplatsen ännu bättre. Svara på vår minienkät. Det tar bara några sekunder. Tack för dina synpunkter!

Till enkäten
Publicerad 15 maj 2018 (Uppdaterad 19 februari 2019)