Missa inte invigningen av Göteborgs regnlekplats. Det blir tal, sång, lek och dans.

Missa inte invigningen av Göteborgs regnlekplats. Det blir tal, sång, lek och dans.

Invigning av regnlekplatsen 8 december

Vad kan man göra på en lekplats som är extra rolig att vara på när det regnar? Kom och se och testa den 8 december då stadens egen regnlekplats i Rhenströmsparken invigs. Det blir lek, mys, bus och ljus.

Göteborgarna önskade sig en lekplats för regn under alla säsonger, med tak och sittplatser och med saker som blir extra roliga när det regnar. Det blev tydligt i de dialoger som park- och naturförvaltningen hade inför att regnlekplatsen skulle byggas.

Klättra på ”spön i backen”

Som en tidig julklapp blir önskningarna förverkligade i regnlekplatsen, som har gestaltats av 02landskap tillsammans med konstnärerna Thomas Nordström och Annika Oskarsson.

Inspirationen till gestaltningen är hämtad från vattnets olika former och platsens förutsättningar vid Näckrosdammen i Rhenströmsparken. Det har resulterat i att du på regnlekplatsen till exempel kan hoppa i vattenpussar, ta skydd under tak formade som löv eller klättra på lekredskapet ”spön i backen”.

– Det unika med regnlekplatsen är att det uppstår nya möjligheter till lek när det regnar men den är givetvis utformad för att locka barn såväl som vuxna från hela staden till lek och rörelse i alla väder, säger projektledare Emma Johansson, park- och naturförvaltningen, Göteborgs Stad.

Invigning med tal, sång, dans och lek

Under invigningen av regnlekplatsen den 8 december blir det mingel med Varieté Vagant, regndans med Twisted Feet och julmusik med Julsångskvartetten. Från ”Kaffeluckan” bjuder vi på varm dryck och pepparkakor. 

Konferencier är stadsträdgårdsmästare Helena Bjarnegård och invigningstalar gör Cecilia Dalman Eek (S), ordförande park- och naturnämnden. 

Plats

Vid Näckrosdammen i Rhenströmsparkens i Centrum.

Tid

8 december kl. 15.00–16.00.

Program

  • Julsångskvartetten inleder med julsånger.
  • Stadsträdgårdsmästare Helena Bjarnegård, Göteborgs Stad, hälsar välkomna.
  • Invigningstal av Cecilia Dalman Eek (S), ordförande park- och naturnämnden.
  • Regndans med Twisted Feet.
  • Stadsträdgårdsmästare Helena Bjarnegård och Emma Johansson, projektledare för regnlekplatsen, park- och naturförvaltningen, Göteborgs Stad, berättar om hur regnlekplatsen vuxit fram ur göteborgarnas önskemål i dialogerna inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021.
  • Mingel med Varieté Vagant; blås såpbubblor, klättra på ”spön i backen”, kolla in vattnets väg från lövtaken ner på bakborden för geggamoja.
  • Från ”Kaffeluckan” serveras varm dryck och pepparkakor. 

Obs! Fotograf finns på plats för att dokumentera invigningen.

Ha koll med appen Lekplatsen

Vill du ha koll på vilka andra lekplatser som finns i Göteborg? I appen Lekplatsen, som du kan ladda ner gratis på App Store, har vi samlat 180 lekplatser. Där kan du bland annat se vilka som är bemannade och vilka som är större lekplatser där både barn och vuxna kan leka tillsammans, så kallade utflyktslekplatser. Även på goteborg.se/lekplatser hittar du information om Stadens lekplatser. 

Regnlekplatsen är en del av jubileumssatsningen "Rain Gothenburg" inför Göteborgs 400-årsjubileum år 2021. 

”Den allmänna platsen kan verkligen åstadkomma underverk om man aktiverar den och inte bara gör den snygg. Den kan hjälpa till att skapa jämställdhet och integration på många olika sätt.”

Linda Nygren direktör på park- och naturförvaltningen.

Intervju med Linda Nygren
Publicerad 16 november 2018 (Uppdaterad 27 december 2018)