Bild: Marcel Pabst Fotografi

Bild: Marcel Pabst Fotografi

Det här är Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats

Företaget Consilium Marine & Safety AB är utsedd till Göteborgs cykelvänligaste arbetsplats 2019. Nu går de vidare till finalomgången i Västra Götalandsregionen.

Motiveringen till utmärkelsen lyder: Genom en medveten och långsiktig strategi, kontinuerlig uppföljning och med utgångspunkt från medarbetarnas engagemang strävar företaget mot målet att bli ”a great place to work”. Här är cykelpendling och teamaktiviteter en självklar del i arbetet för friska medarbetare och en nyckel till företagets framgång.

Medarbetarna utmanas i flera olika cykelaktiviteter, inte minst en helt egen klassiker där cykling ingår. Tesen är att friska medarbetare som trivs är en bra investering för företaget. Det ständiga förbättringsarbetet utgår från enskilda förslag, medan ledningen tar täten och visar vägen mot en hälsosam, säker och hållbar livsstil i mitten av Västlänksbyggets labyrint.

Cykelvänlig arbetsplats är en årlig tävling för företag och organisationer. Syftet med tävlingen är att få så många som möjligt att cykla till och från jobbet genom att arbetsgivare arbetar med att bli så cykelvänliga som möjligt.

Publicerad 15 januari 2020 (Uppdaterad 22 januari 2020)