I år får den flygande mattan sällskap av Barnens bestämmarstol.

I år får den flygande mattan sällskap av Barnens bestämmarstol.

Flygande mattan har landat

I långt mer än tusen år har sagor om flygande mattor fört människor bortom fantasins gränser där allt kan hända. När mattan landar blir den som en tillfällig park, ett vardagsrum eller lekplats – det är vi som besöker den som fyller den med upplevelser. Så håll i dig hårt och ta en titt utanför mattkanten när du flyger in. Vad kan göra din dag bättre? Skön musik, busig lek, nya vänner eller kanske helt enkelt paus från vardagens stress?
Nu har mattan landat på sin första plats och du kan följa färden genom Göteborg här på Stadsutveckling Göteborg. Här får du också veta mer om på vilka platser mattan landar och vad som kommer att hända där – den har plats för både spontana och organiserade aktiviteter för alla åldrar.

Vill du själv göra något kul på mattan – yogastund, bokklubb, mötesplats eller annat så är det bara att göra – men kom ihåg att mattan är för alla. Det är också viktigt att inte vara för många och att hålla avstånd samt följa övriga riktlinjer från Folkhälsomyndigheten.


Ta plats i Barnens bestämmarstol

I år har vår Flygande matta fått sällskap av Barnens bestämmarstol, som också flyger med. Från i år är barnkonventionen lag i Sverige. Det betyder att du som är 0 till 18 år har rätt att bli behandlad med respekt och att få möjlighet att säga din mening. Kanske kan en stol som leker med perspektiven också hjälpa dig att få perspektiv på barns rättigheter i samhället. Om du vill veta mer om Göteborgs Stads arbete med barnkonventionen kan du läsa här.

Plats: Flera platser runtom i Göteborg
Period: Slutet av april tom 30 september
Publicerad 7 maj 2020 (Uppdaterad 7 maj 2020)