Utställning med hela Göteborgs utveckling i fokus

Nyfiken på att veta mer om hur Göteborg växer? Välkommen till utställningen Hela Göteborg på Centralstationen och på Köpmansgatan 20.

Göteborg är en stad som växer, snabbt och mycket. Göteborg ska bli en tätare och grönare storstad, en hållbar stad som är öppen för världen. Om detta berättar vi i utställningen Hela Göteborg. Utställningen berättar om hur, och varför staden växer, om aktuella och kommande stadsbyggnadsprojekt och att Göteborg växer med eftertanke och omtanke.

Utställningen finns i två versioner. Båda är gratis att besöka.

  • Inne i Centralstationen, vid plattform 13, nära ingången till Nils Ericson Terminalen. Utställningen kan besökas när Centralstationen är öppen.
  • Köpmansgatan 20, plan 1 (utställningshallen). Öppettider: Mån-Tors: 8.00-16.30. Fre: 8.00-15.00 till och med 4 augusti. Därefter 8.00-16.30.

Välkomna!

Så växer Göteborg 2017–2035

Göteborg ska växa med nära en tredjedel till 2035. En sån förändring kräver att vi tänker hållbart. För vi vill bygga en stad som vi kan lämna över till våra barn med stolthet. I vår tidslinje kan du följa varje steg i Göteborgs utveckling.

Tidslinje för Göteborgs utveckling

Bygg om Göteborg i Minecraft

Hur tycker du att staden ska utvecklas? Hela Göteborg finns i Minecraft – och det är gratis att ladda ner. Utforska staden och bygg om miljöerna som du vistas i till vardags.

Göteborg i Minecraft

Se programpunkterna från Hela Göteborg på Stadsbiblioteket

I slutet av maj och början av juni visades utställningen Hela Göteborg på Stadsbiblioteket. I samband med utställningen hölls en rad föreläsningar, seminarier och paneldebatter. Här kan du se fyra av programpunkterna.

  • Den jämlika staden
  • Hur skapar vi den gröna och nära storstaden?
  • Pecha Kucha om några av de stora stadsutvecklingsprojekten.
  • Hur kan visualisering användas i stadsplaneringen?

Nya bostäder

Göteborg står inför sitt största utvecklingssprång i modern historia. Stan ska växa med nära en tredjedel till 2035. Vi ska göra plats för 150 000 nya göteborgare och bygga 80 000 nya bostäder och arbetsplatser.