Bygget av Hisingsbron pågår. Under våren 2020 har den del av Hisingsbron som ska trafikeras av kollektivtrafik växt fram, här fotad underifrån på Bergslagsgatan. Foto: Katrin Svensson

Bygget av Hisingsbron pågår. Under våren 2020 har den del av Hisingsbron som ska trafikeras av kollektivtrafik växt fram, här fotad underifrån på Bergslagsgatan. Foto: Katrin Svensson

Hisingsbron

Byggnationen av Hisingsbron pågår just nu. Hisingsbron kommer att stå klar under 2021 och blir då den nya länken mellan fastlandet och Hisingen.
Status: Byggande pågår. Beräknas klart: 2021.

Vad?

En ny bro mellan Hisingen och fastlandet byggs och ska ersätta nuvarande Götaälvbron. Hisingsbron blir en lyftbro i stål och betong med det ena brofästet i Centralenområdet och det andra mellan Ringön och Frihamnen. Bron består av Arpeggio som är brodelen över älven, en anslutande kollektivtrafikbro och Stadstjänarebron. Hela bron kallas Hisingsbron.

Varför?

Götaälvbron stod färdig år 1939 och dess stål är såpass utslitet att den behöver ersättas med en ny.

När?

Byggandet pågår just nu. Hisingsbron ska stå klar till Göteborgs 400-årsjubileum år 2021. Under fliken "Tidslinje" kan du se vad som händer just nu i byggandet mot en färdig bro.

Vem?

Skanska och MT Højgaard bygger bron på uppdrag av Göteborgs Stad. Bron byggs på så vis tillsammans där Skanska-MTH är det man kallar entreprenör och Göteborgs Stad är beställare.

När är Hisingsbron färdig?

Frågor och svar

Trafik Göteborg

Trafik Göteborg är ett samarbete mellan Göteborgs Stad, Trafikverket och Västtrafik där information om trafikläget just nu och framöver finns samlad. Webbsidan länkar dessutom till flera andra sidor och appar som du som trafikant kan ha nytta av. Via webbsidan kan du registrera dig för nyhetsbrevet Veckans Trafik som ger information om trafikstörningar i nästkommande vecka.

Trafiknytt

Här samlas information för alla arbeten i Göteborgs Stad som innebär trafikstörningar, till exempel tillfälligt eller permanent avstängda gator och platser, omledningar av trafik eller underhållsarbeten.

Vilket betyg ger du den här webbplatsen?

Svara på vår minienkät och hjälp oss att göra den här webbplatsen ännu bättre. Det tar bara några sekunder. Tack för dina synpunkter!

Till enkäten
Uppdaterad 24 juni 2020