Många inomhussporter som exempelvis rollderderby (bild), handboll, basket och innebandy har verksamhet i Göteborgs Stads idrottshallar.

Vad?

Behoven av renoveringar av Göteborgs Stads sporthallar under 2020-talet är ganska små. En anledning är att de flesta sporthallar är byggda under 2000-talet och de är inte lika tekniskt avancerade anläggningar som exempelvis is- och badanläggningar. Däremot är behovet av fler hallar stort. 

Var?

Planer för nya hallar finns på många håll i Göteborg. Läs mer om nybyggen under Frågor och svar. Vill du se vilka idrottshallar som finns i Göteborg idag, klicka på "Hitta idrottshallar". 

Hur?

Historiskt har traditionen varit att bygga anläggningar som används av skola och allmänhet på dagtid och av föreningsliv och allmänhet på kvällar och helger. Idrottshallar är exempel på detta. Det gäller även nu, men vi försöker effektivisera användningen och tänka nytt och kreativt. I flera av de nyaste idrottshallar finns anpassade ytor för friidrott och/eller gymnastik. Ett annat exempel handlar om att bygga en idrottshall i kombination med parkeringshus och kontorslokaler.

Vem?

Idrotts- och föreningsnämnden och idrotts- och föreningsförvaltningen har i uppdrag att driva, bygga och hyra ut Göteborgs Stads lokaler för idrott, motion och bad.

Frågor och svar

Sporthallar i Kvibergs Park

I Kvibergs Park i nordöstra Göteborg byggs en ny is och sporthall. Anläggningen ska rymma två fullstora hallar med möjlighet att omdisponera för en plan med läktare för cirka 1 500 personer. Sporthallen byggs ihop med en ny ishall. Beräknas stå klar våren 2023. 

Sporthall/gymnastiksal i Masthugget Väst

I Masthugget i centrala Göteborg ska en ny fullstor träningshall utan läktare byggas på våning sju i en ny anläggning som kombinerar parkering, kontor och kultur. Bygget av anläggningen planeras starta i slutet av 2022 och tar cirka två år att färdigställa.

Sporthall intill Lundbyskolan

Gamla Lundbygymnasium i Lundby på Hisingen rivs och ersätts av ny högstadieskola (Lundbyskolan) och sporthall. Hallen ska rymma två fullstora sporthallar med möjlighet att omdisponera för en plan med läktare för cirka 1 000 personer.  Beräknas stå klar 2024. 

Kontakt

  • Idrotts- och föreningsförvaltningen
Publicerad 19 november 2021 (Uppdaterad 8 december 2021)