Bygg ett utelekrum med oss!

Vill du vara med och bygga den prisbelönta Jubileumsparken? Nästa steg i parken är att skapa ett utelekrum och den platsen bygger vi tillsammans. Anmäl dig redan nu och var med och bygg i april och maj.

Under Göteborgs Stadstriennal, 2018, testade 200 förskolebarn att lägga näsan i blöt och experimentera med vattenlek, i Jubileumsparken i Frihamnen. Tillsammans med den ambulerande POP-UP Bygglek testade barnen att bygga vattenvägar, gräva kanaler och prova hur tåliga deras regnkläder egentligen var.

Under våren 2019 är det dags för nästa steg. Tillsammans med det spanska arkitektkollektivet Recetas Urbanas utvecklas nästa del av Jubileumsparken. Det ska bli ett lekrum fyllt med vatten och pedagogik i form av ett väderskydd. Byggandet leds av Recetas Urbanas men görs tillsammans med de som vill. Målet är att vi tillsammans ska skapa ett lek- och lustfullt pedagogiskt rum som kan ge förståelse för vad som händer när regn faller och träffar hårda, mjuka, gröna, blå eller grå ytor i staden.

Byggandet pågår mellan den 15 april och 10 maj och alla som vill är välkomna att delta. Anmälan är öppen redan nu. I den kan du som är intresserad berätta om vilka verktyg du kan hantera och vad du är intresserad av att lära dig. Du behöver inga förkunskaper utan kan lära dig på plats. Du som är under 15 år behöver ha med dig en vuxen. Är du är mellan 15 och 18 år måste du ha ett ok från förälder eller vårdnadshavare.

Publicerad 25 mars 2019 (Uppdaterad 25 april 2019)