Ungefär så här är det tänkt att det nya utelekrummet Näsan i blöt ska se ut. Det blir ett besöksvänligt ruskväderstillskott i den framväxande Jubileumsparken.

Ungefär så här är det tänkt att det nya utelekrummet Näsan i blöt ska se ut. Det blir ett besöksvänligt ruskväderstillskott i den framväxande Jubileumsparken.

Ett utelekrum för alla väder

En rum som blir extra rolig när regnet öser ner. Är inte det precis vad de flesta önskar sig i Göteborg? Just nu håller en sådan plats att ta form i Jubileumsparken i Frihamnen. Under några vårveckor pågår arbete med det nya utelekrummet Näsan i blöt. Och du, alla är välkomna att vara med att bygga!

Men vad är egentligen ett utelekrum? I just det här fallet är det en plats där det är lätt att leka med vatten. Här går det att undersöka vad som händer när regnet faller ner från skyn och träffar hårda, mjuka, gröna, blå eller grå ytor. Det kommer att på ett lekfullt sätt bli tydligt hur vatten rinner och vart det tar vägen sedan.

Näsan i blöt kommer att vara en ny del av Jubileumsparken dit det är enkelt att ta sig när det passar en själv. Förutom vattenverktyg att leka med går det att klättra, springa och vila sig under tak, om energin tillfälligt skulle ta slut – precis som det ska vara i ett riktigt lekrum. Det kommer att finnas vattenexperter på plats ibland som kan berätta mer om hur vatten rinner på asfalt, gräs och grus. Ibland kan någon till och med testa om vatten kan rinna uppåt.

Även Pop-up Bygglek, den ambulerande bygglekverksamheten som var på plats förra sommaren, kommer finnas här när Näsan i blöt invigts. De fortsätter det lustfulla arbetet med att testa att bygga vattenvägar, gräsa kanaler och prova hur tåliga regnkläder egentligen är.

Näsan i blöt är öppen när som helst men kommer vara extra rolig när det regnar. Så på med stövlar, undersök regnet, hoppa i pölar och lägg Näsan i blötDet kommer att invigs i början av juni. 

Publicerad 12 april 2019 (Uppdaterad 15 april 2019)