Ny översiktsplan för Göteborg

Lär dig mer om framtidens Göteborg!

Vill du vet vad som planeras i framtidens Göteborg? Då är förslaget till ny översiktsplan och fördjupningen för Högsbo-Frölunda en bra start. På onsdag hålls ett digitalt möte då du får en genomgång det viktigaste i båda planerna. Du kan också ställa dina frågor.

Nära, sammanhållen och robust – så ska Göteborg utvecklas i dag och på lång sikt. Det är också huvudstrategierna i den nya översiktsplanen som är utställd på granskning tillsammans med fördjupningen av översiktsplanen för Högsbo-Frölunda. Nu har du chans att höra en presentation av förslaget till ny översiktsplanen och fördjupningen för Högsbo-Frölunda  och också möjlighet ställa dina frågor till handläggarna.

Nu har du chans att höra en presentation av förslaget till ny översiktsplanen och fördjupningen för Högsbo-Frölunda

För att genomföra granskningsmötet på ett tryggt och smittsäkert sätt så kommer det att ske digitalt. Du kan lyssna när projektledarna gå igenom de viktigaste huvuddragen och du kommer också att få en titt in i den digitala plattform där planerna finns.

Självklart kommer det att finnas tid för frågor under det digitala mötet. 

Anslut via dator, mobil eller surfplatta

Sitter du vid en dator kan du ansluta till mötet via en webbläsare, då är också är möjligt att delta anonymt. Vill du använda en mobiltelefon eller en surfplatta för att delta, så behöver du ladda ner en kostnadsfri app inför mötet. Anslut gärna till mötet med lite marginal eftersom det kan ta några minuter att logga in.

För den som inte vill delta i ett digitalt möte så kommer det att finnas telefontider då du har chansen att prata med en handläggare, delge dina tankar och ställa dina frågor om detaljplanen. Telefontiderna hittar du under respektive plan i den här länken. de kommer också att publiceras på den här webbplatsen.

Du kan också lämna dina synpunkter i synpunktshanterare som är öppen fram till den 28 juni 2021 

Precis som vanligt kan du också lämna dina synpunkter i den synpunktshanterare som är öppen under hela samrådsperioden, det vill säga fram till den 28 juni 2021.

Länk till granskningsmöte för ny översiktsplan och fördjupningen för Högsbo-Frölunda med Dag Hammarskjöldsleden, 14 april. Mötet startar klockan 17.30.   

Här hittar du förslagen till ny översiktsplan och fördjupningarna för centrala Göteborg och Högsbo-Frölunda

Publicerad 7 april 2021 (Uppdaterad 8 april 2021)