Om 15 år beräknas vi vara ytterligare 115 000 göteborgare. Därför måste vi bygga nya bostäder, arbetsplatser, parker och infrastruktur.

Vad?

Göteborg växer - fler grannar, fler vänner, fler att knö med

Göteborg befinner sig i sitt största utvecklingssprång i modern historia. Nu bygger vi för att komma ikapp bostadsbristen och göra plats för över 100 000 nya göteborgare. Det betyder att vi får fler grannar, fler vänner, fler att knö med, fler att älska.

Göteborg ska bli en grön och nära storstad. En stad som är hållbar och öppen för världen.

Vi siktar mot 80 000 nya bostäder och lika många arbetsplatser till år 2035. Vi bygger en ny bro över älven, planterar träd, utökar kollektivtrafiken, anlägger lekplatser, parker och mötesplatser.

Stadens delar ska hänga ihop så att staden blir större men ändå känns mindre.

Var?

Det byggs överallt i staden - vägar, bostäder, Hisingsbron är redan klar, nya kommunikationer, lokaler, parker och aktivitetsytor.

Hur

Ett stort antal stora och små projekt är igång och på gång – vissa är riktigt banbrytande och kräver att vi tänker nytt.

Vissa projekt gör att du kanske får en helt ny utsikt från fönstret. Andra kanske du aldrig ens kommer att märka av, eller bara se från spårvagnsfönstret när du åker förbi. 2026 invigs Västlänken och dess stationer, som ska minska trängseln och göra det lättare att komma dit du vill snabbare.

Vi gör det här för att alla ska få det bättre – både du som bor här, och alla som kommer att flytta hit. Och de som vill etablera företag här eller kommer hit på besök. Och de som inte fötts än men som kommer bo här i framtiden.

Kontakta redaktionsledningen

  • Mona Lödemel
  • Projektledare/webstrateg
  • Telefonnummer: 031-368 12 20

Har du hittat ett fel på webbplatsen?

Om du har upptäckt felaktig information eller ett tekniskt fel på den här webbplatsen, hör gärna av dig till redaktionen så ska vi korrigera det. Kontaktuppgifterna ser du ovan. Du kan också mejla till stadsutveckling@goteborg.se. Tack på förhand!

Har du frågor om ett specifikt stadsutvecklingsprojekt?

Om du har frågor kring ett specifikt projekt, vänligen kontakta handläggare, projektledare eller kommunikatör. Du hittar kontaktuppgifter på respektive projektsida.

Göteborgs Stads kontaktcenter

Om du har allmänna frågor om Göteborgs Stads verksamheter, eller vill komma i kontakt med en specifik förvaltning eller ett bolag, vänligen ring eller mejla kontaktcenter via länken nedan.

För press

För pressbilder, pressmeddelanden och presskontakter, besök Göteborgs Stads och Älvstadens nyhetsrum på Mynewsdesk.

Tillgänglighet

Göteborg Stad ansvarar för den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. I vår tillgänglighetsredogörelse kan du läsa om vilka kända problem som finns och hur du gör för att rapportera brister.

Information om Google Analytics

Från och med 26 februari använder vi inte längre analysverktyget Google Analytics på www.stadsutveckling.goteborg.se. Detta på grund av risken att personuppgifter felaktigt förs över till Google i USA. Göteborgs Stad har också gjort en anmälan om personuppgiftsincident till Integritetsskyddsmyndigheten.

Verktyget användes mellan 1 mars 2017 och 26 februari 2021 för att följa upp och förbättra webbplatsen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ha koll på vad som planeras och byggs i Göteborg? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev! Varje månad skickar vi ut ett mejl med de största nyheterna om stadsutvecklingen i Göteborg.

Anmäl dig till nyhetsbrevet
Publicerad 14 februari 2018 (Uppdaterad 9 februari 2022)