Om webbplatsen

Göteborg står inför sitt största utvecklingssprång i modern historia. Stan ska växa med nära en tredjedel till 2035. Vi ska göra plats för 150 000 nya göteborgare och bygga 80 000 nya bostäder och lika många arbetsplatser. Här kan du följa Göteborgs resa mot framtiden.

– Många göteborgare vill veta mer om vart staden är på väg. Med webbplatsen Stadsutveckling Göteborg vill vi på ett tydligt och samlat sätt visa varför, när och hur staden utvecklas, samt beskriva den förväntade nyttan för boende, besökare och företagare i Göteborg, säger Helena Mehner, kommunikationsdirektör Göteborgs Stad. 

Göteborg står inför sitt största utvecklingssprång i modern tid. Staden ska växa med nära en tredjedel till 2035, och ge plats för 150 000 nya göteborgare, 80 000 nya bostäder och lika många nya arbetsplatser.

På Stadsutveckling Göteborg kan man följa stadens resa mot framtiden.

På webbplatsen knyter vi ihop enskilda projekt, områden och teman med stadens beslutade visioner och den övergripande berättelsen om Göteborgs utveckling till en grön och nära storstad.

Förutom information om Hisingsbron, Gamlestaden, Linbanan och alla andra stadsutvecklingsprojekt som pågår eller planeras runt om i Göteborg, kan besökarna på webbplatsen ta del av reportage, intervjuer och annat spännande innehåll på olika teman med koppling till stadsutveckling. Det kan handla om alltifrån hur lekplatser kan göras mer tillgängliga för barn med funktionshinder, till reportage om familjer som fixar vardagen i stan utan bil.  

– Vi vill ge detaljerna, men också hur allt hänger ihop. På webbplatsen knyter vi ihop enskilda projekt, områden och teman med stadens beslutade visioner och den övergripande berättelsen om Göteborgs utveckling till en grön och nära storstad, säger Helena Mehner. 

Nyheter och reportage

För press

För pressbilder, pressmeddelanden och presskontakter, besök Göteborgs Stads nyhetsrum på Mynewsdesk.

Göteborgs Stads nyhetsrum