Så här kan området runt Centralstationen se ut i framtiden.

Så här kan området runt Centralstationen se ut i framtiden.

Om webbplatsen

Göteborg har inlett sitt största utvecklingssprång i modern historia. Nu bygger vi för att komma ikapp bostadsbristen och göra plats för 150 000 nya göteborgare. På den här webbplatsen kan du följa Göteborgs resa mot framtiden.

Följ Göteborgs resa mot en grön och nära storstad

Göteborg har inlett sitt största utvecklingssprång i modern historia. Nu bygger vi för att komma ikapp bostadsbristen och göra plats för över 100 000 nya göteborgare. Det betyder att vi får fler grannar, fler vänner, fler att knö med, fler att älska.

Göteborg ska bli en grön och nära storstad. En stad som är hållbar och öppen för världen.

Vi siktar mot 80 000 nya bostäder och lika många arbetsplatser till år 2035. Vi bygger en ny bro över älven, planterar träd, utökar kollektivtrafiken, anlägger lekplatser, parker och mötesplatser.

Stadsdelarna ska hänga ihop så att staden blir större men ändå känns mindre.

Vi siktar mot 80 000 nya bostäder och lika många arbetsplatser till år 2035. Stadsdelarna ska hänga ihop så att staden blir större men ändå känns mindre.

Ett stort antal stora och små projekt är igång och på gång – vissa är riktigt banbrytande och kräver att vi tänker nytt.

Vissa projekt gör att du kanske får en helt ny utsikt från fönstret. Andra kanske du aldrig ens kommer att märka av, eller bara se från spårvagnsfönstret när du åker förbi.

Vi gör det här för att alla ska få det bättre – både du som bor här, och alla som kommer att flytta hit. Och de som vill etablera företag här eller kommer hit på besök. Och de som inte fötts än men som kommer bo här i framtiden.

Kontakta redaktionsledningen för Stadsutveckling Göteborg

  • Thomas Johnsson
  • projektledare / redaktör
  • Telefonnummer: 031-368 12 65
  • Mona Lödemel
  • delprojektledare / redaktör
  • Telefonnummer: 031-368 12 20

För press

För pressbilder, pressmeddelanden och presskontakter, besök Göteborgs Stads och Älvstadens nyhetsrum på Mynewsdesk.

Publicerad 14 februari 2018 (Uppdaterad 11 mars 2020)