Kvillestråket invigs med dans och rörelse

Se vad Göteborgsoperans danskompani går för, var med när Kulturskolan lanserar ”Kulturskoledansen” och lär dig att dansa den. Torsdagen den 31 maj invigs Kvillestråket vid Kvilleplatsens nya dansbana med festligheter i form av dans, musik, uppvisningar, prova-på workshops och mycket mer.

Flera lokala dansföreningar i området är med och förgyller dagen. Bland annat kan du se Saanko Luvan med finsk tango, pensionärer som dansar streetdance och Line dance med Anne Lund. Buggskolan, Bosniska föreningen, Artistique dansskola, Kulturlabbet, och Anatomic dansförening finns också på plats. Dessutom kommer äldrekonsulenterna med ett scenprogram som bjuder på sittyoga, dans och gympa.

Häckens damlag är med och visar hur man kan slå vinnarstraffar. Med andra ord finns det något för alla.

Konferencier för dagen är Annika Sjöö känd från Let´s dance.

Tid: Torsdagen den 31 maj. Invigningen börjar klockan 16.00, men vi smygstartar redan klockan 15.00 med några aktiviteter.

Plats: Kvilleplatsens nybyggda dansbana vid Backaplan.

 

Dansbanan är en del av Kvillestråket

Sedan i höstas har Kvillestråket växt fram längs Kvillebäcken stråket löper mellan utvecklingsområdena i Frihamnen och Hisings Backa/Kville och det fågelrika naturområdet i Hökälla.

Längs med parkstråket har park- och naturförvaltningen anlagt nya oaser och mötesplatser. Förutom dansbanan, där du kan spela din egen musik, vid Kvilleplatsen nära Backaplan har ett utegym med hinderbana byggts i Aröd. Vid Hjalmar Branting och Hökälla har mötesplatser växt fram med sittplatser och storbildskartor över Kvillestråket. Det färdiga stråket kommer att vara 4 kilometer långt och ska stå färdigt till invigningen den 31 maj.

Bjud in vänner och se vem som ska gå på evenemanget på Facebook.

Publicerad 17 maj 2018 (Uppdaterad 12 december 2018)