Björlandavallen byggs för breddidrott och skolverksamhet. Skissbild över hur Björlandavallen kommer att se ut.

Björlandavallen

Göteborg ska få en ny, modern och funktionell friidrottsarena för breddidrott och skolverksamhet. Mitt emot Björlandagården i norra Torslanda ska nu den nya friidrottsanläggningen byggas.
Beräknas stå klar våren 2022.

Björlandavallen blir en klassisk utomhusanläggning för friidrott med bland annat åtta löpbanor, hoppgropar, kastfält och domartorn. Läktarkapacitet för 500 sittplatser och möjlighet till utökning genom mobila/tillfälliga läktare. I anslutning till arenan skapas drygt 50 parkeringsplatser.

Anläggningen ska ersätta den friidrottsverksamhet som tidigare fanns på dåvarande Rambergsvallen, men som försvann i samband med att den byggdes om till en renodlad fotbollsarena.

Beräknas stå klar våren 2022.

Bild över infart till anläggningen, anläggningen är grovt ritad med en högre byggnad i mörkgrå och en lägre i rött. Framförbyggnaden ses löparbanor och gräsmatta. I förgrunden ses anläggningens parkering.

Mittemot Björlandagården, på andra sidan Kongahällavägen, byggs Björlandavallen. Skissbild, ingen exakt bild av hur anläggningen kommer att se ut.

Kontakt

  • Dragan Medan
  • Projektledare
  • Telefonnummer: 031-368 21 72
Uppdaterad 2 juli 2021