I dagarna startar nu bygget av den nya anläggningen om totalt drygt 55 000 kvadratmeter inklusive parkeringsytor. Utkastpunkter för kastgrenarna placeras på säkert avstånd från Kongahällavägen. Belysningen ska utformas och riktas för att inte störa omgivningen eller blända bilister.

- Den här idrottsanläggningen kommer att användas av såväl föreningar som skolor och bidra till ökad fysisk aktivitet för barn och unga i Göteborg. Under de närmsta åren kommer flera tillskott till vårt utbud av idrottsanläggningar, något som många göteborgare kommer ha stor glädje av, säger Magnus Berntsson ordförande i idrotts- och föreningsnämnden.

- Vi har många friidrottare som väntat och längtat efter denna anläggning på Hisingen som nu äntligen börjar byggas, säger Martin Bergman förbundsdirektör på Göteborgs Friidrottsförbund. Här kommer många träningar och tävlingar att gå av stapeln, bland annat kommer anläggningen att fungera som en av fler arenor under Veteran-VM i friidrott som ordnas i Göteborg 2024.

Publicerad 1 mars 2021 (Uppdaterad 1 mars 2021)