Digital visionsbild över hur det skulle kunna se ut med den nya spårvägen på Lindholmen. I bakgrunden syns Karlstaden.

Brunnsbo–Linné via Lindholmen

Tyck till om spårvägen genom Frihamnen och Lindholmen

Nu börjar samrådet för detaljplanen för spårväg genom Frihamnen och Lindholmsallén. Du är varmt välkommen till samrådsmöte för att få veta mer om planerna.

Detaljplanen för spårväg genom Frihamnen och Lindholmsallén ingår i en större satsning på kollektivtrafik i Göteborg. Spårvägen mellan Frihamnen och Lindholmen är en viktig del i helheten i satsningen men är också betydelsefull för att utöka möjligheten att resa kollektivt till och från Lindholmen och Frihamnen. ­­Redan i dag är det många som arbetar i området men i framtiden kommer ännu fler att bo och jobba här.

Nu är detaljplanen ute på samråd och du har möjlighet att lämna tankar och synpunkter om planen. Ett bra tillfälle att höra mer om detaljplanen är vid de två samrådmötena. Tisdagen den 19 januari riktar sig mötet till allmänheten och den 21 januari har samrådsmötet ett särskilt fokus på näringsliv.

Öka möjligheten att resa kollektivt till och från Lindholmen och Frihamnen.

För att genomföra samrådsmötet på ett tryggt och smittsäkert sätt så kommer de att ske digitalt. Du lyssnar på projektledarna för detaljplanen men kommer också få möjlighet att höra hur trafikkontoret och Västtrafik arbetar med den framtida spårsträckningen. För dig som deltar under mötet finns möjlighet att ställa frågor i möteschatten.

Sitter du vid en dator kan du ansluta till mötet via en webbläsare, då är också är möjligt att delta anonymt. Vill du använda en mobiltelefon eller en surfplatta för att delta, så behöver du ladda ner en kostnadsfri app inför mötet. Anslut gärna till mötet med lite marginal eftersom det kan ta några minuter att logga in.

För den som inte är bekväm med att delta i ett digitalt möte så kommer det att finnas telefontider då du har chansen att prata med en handläggare, delge dina tankar och ställa dina frågor om detaljplanen.

Precis som vanligt kan du också lämna dina synpunkter i den synpunktshanterare som är öppen under hela samrådsperioden, det vill säga fram till den 16 februari 2021.

Länk till samrådsmöte, 19 januari, klockan 18.00.

Länk till samrådsmöte med fokus på näringsliv, 21 januari, klockan 08.00. Ny länk

Länk till synpunktshanteraren. Dina tankar och synpunkter kan lämnas fram till den 16 februari, 2021.

Vill du läsa mer om detaljplanen för spårväg genom Frihamnen och Lindholmsallén? Det finns mycket information på plan- och byggprojekt på webben. Här kan du också se olika sätt att lämna synpunkter och vilka telefontider som gäller för att prata med handläggarna.

Välkommen med dina synpunkter!

Publicerad 18 januari 2021 (Uppdaterad 12 februari 2021)