Nyligen började stommen till Utsikten, det nya höghuset och landmärket i Gårdsten, att uppföras. Den första våningen är klar med gjutningen och arbetet fortsätter nu uppåt. Totalt blir huset på 12 våningar.
– Det går jättebra, vi har monterat de två första våningarna där de kommersiella lokalerna ingår. Nu börjar själva pinnen (högdelen) att gå upp. Vi håller tidplanen, det är tajt men vi fixar det, berättar Mathias Thorin som är projektutvecklare på Serneke om statusen för Utsikten. Här kommer det bli 59 bostadsrätter. Bottenvåningen blir samtidigt del av den nya entrén till hela Gårdstens centrum med butiker och andra lokaler.

Det är inte bara Utsikten som byggs utan även 300 nya lägenheter på andra sidan torget har nu börjat uppföras.

Mathias berättar att det är mer komplext att bygga höghus när det inte finns flera trapphus som i avlånga hus kan ha 4–5 trapphus för samma antal lägenheter. Därför krävs mer planering och logistik.
– Vi har fördelen med stor lokal i bottenvåningen där kan vi mellanlagra, berättar Mathias. Det är inte bara Utsikten som byggs utan även 300 nya lägenheter på andra sidan torget har nu börjat uppföras. Vid torget kommer sedan även Gårdstensbostäder att bygga sitt nya huvudkontor. Intresset för det nya centrumet och bostäderna växer hela tiden.
– Jättekul, det rör sig bra! Vi har märkt att intresset ökar och det uppskattas verkligen att vi bygger här, konstaterar Mathias.

Inflyttningen är planerad till december 2021.

Publicerad 20 november 2020 (Uppdaterad 20 november 2020)