"Allmänna badet" i Jubileumsparken ska bli en del i det nya hamnbadet som nu byggs och som ska vara klart till jubileumsfirandet i juni 2023.

"Allmänna badet" i Jubileumsparken ska bli en del i det nya hamnbadet som nu byggs och som ska vara klart till jubileumsfirandet i juni 2023.

I slutet av april beställde park- och naturförvaltningen tillverkning och montering av de stora pontonerna och av förankringsfundamenten som ska hålla badet flytande och på plats i älven i Frihamnen.

– Att gjuta pontonerna tar flera månader. I december levereras de till Jubileumsparken så först då kommer det att märkas på plats i parken att vi bygger ett nytt hamnbad, säger projektledare Amelie Sandow vid park- och naturförvaltningen.

"Att gjuta pontonerna tar flera månader. I december levereras de till Jubileumsparken så först då kommer det att märkas på plats i parken att vi bygger ett nytt hamnbad."

Pontonerna kommer att fraktas till Jubileumsparken från tillverkaren i Västervik med hjälp av ”Berta”. En 57 meter lång och 17 med bred höj- och sänkbar transportpråm, som förflyttas med bogserbåt.   

Bilder på badet presenteras under sensommaren

Parallellt med produktionen pågår detaljplaneringen av hur hamnbadet ska utformas.

– Under sensommaren ska vi vara klara med den planeringen och då kommer vi att kunna presentera bilder på hur hamnbadet ska se ut i sin helhet, berättar projektledare Amelie Sandow.

"Under sensommaren ska vi vara klara med den planeringen och då kommer vi att kunna presentera bilder på hur hamnbadet ska se ut i sin helhet."

Då kommer också arbetet med poolteknik och vattenrening starta samt stålkonstruktioner, trädäck, bryggor, sittplatser och belysning som ska finnas omkring bassängerna.

Publicerad 12 maj 2022 (Uppdaterad 6 juli 2022)