Kombinera frukost med information om Selma Lagerlöfs parkstråk – frukostmöte 22 september i Selma Lagerlöfs center.

Snart är entrén till Kyrkåsberget färdigbyggd och kan öppna. Då är den södra delen av Selma Lagerlöfs parkstråk klar. Vad som byggs just nu och hur Kyrkåsbergets entré samspelar med övriga parkdelar kan du höra mer om under ett frukostmöte i Selma Lagerlöfs Center den 22 september.

På plats finns projektledare Johan Blomqvist, park- och naturförvaltningen, Göteborgs Stad, för att berätta om parkstråket och svara på dina frågor. Frukost i form av varm dryck och fralla serveras i samband med mötet.

Plats
Selma Lagerlöfs Center, Selma Lagerlöfs torg 2, Hisings Backa

Tid
08.30 Kaffe/te och fralla serveras
08.45 Johan Blomqvist, projektledare för Selma Lagerlöfs parkstråk berättar parkstråket – bakgrund, framväxt och tidplan.
09.00 Frågestund
09.30 Frukostmötet avslutas

Ingen föranmälan krävs

Fakta om Selma Lagerlöfs parkstråk

  • De två första delarna av parkstråket – den aktivitetfyllda entrén ut mot Backadalen och den lugna plazan – var klara och öppnade i mars 2019.
  • Den tredje delen – den fartfyllda lekplatsen – öppnade i juni 2020.

I entrédelen finns klätter- och balansredskap samt snurrlek. Omkring den stora skogslönnen finns ett generöst trädäck att hänga på. Även picknickbord och gräsytor inbjuder till möten och rekreation.

Plazan är en lugnare del av parkstråket med ett vattenspel, ett trädäck i solläge med statyn ”Pojken och fågeln” längst fram, picknickbord och en scen med belysning.

Den mest fartfyllda delen är lekplatsen. Där finns ett raketformat klättertorn med en sju meter lång rutschkana, en klätterställning av stora stockar i lärkträ och ett högt beläget kojhus med bänkbord. Även buskage för kurragömma, studsmatta och gungbräde för de minsta finns i lekplatsdelen.

Publicerad 16 september 2022 (Uppdaterad 20 september 2022)