Hisingsbron

Brobyggarna del 6 – Tunga lyft

Först ska lyftspannet transporteras genom gamla Götaälvbron, en insats som skulle få förödande konsekvenser om den går fel. Det är den största lasten som någonsin gått på Göta älv. Väl framme, ska spannet också lyftas på plats. Det är väldigt små marginaler – bara 10 centimeter i sidled. Se hur det går i avsnitt 6 av Brobyggarna.
Hisingsbron-Brobyggarna-avsnitt-6.png

Brobyggarna del 6 – tunga lyft

Alla avsnitt av Brobyggarna – säsong 2

I säsong två av Brobyggarna kan du se de karakteristiska pylonerna och brons hjärta – lyftspannet – anlända och monteras. Du får möta människorna som bygger bron och följa hur de tar sig an utmaningar och hur samarbetet sätts på prov när många projekt ska samsas om utrymmet i staden.

Alla avsnitt av Brobyggarna – säsong 1

Möt människorna som bygger Hisingsbron! I första säsongen av webb-tv-serien ”Brobyggarna” får du i tre avsnitt följa det komplexa bygget och hur människorna som bygger bron tar sig an allt från stormar på Biscaya till millimeteranpassningar av 7 500 ton tungt stål.

Tidslinje över bygget av Hisingsbron 2009–2022

När kommer stålet? Var ser man bäst monteringen av pylonerna? Vill du veta allt om pyloner, maskineri och luftspann? Följ bygget av Hisingsbron åren i vår tidslinje.

Hisingsbrons tidslinje 2009–2022
Publicerad 25 november 2020 (Uppdaterad 25 november 2020)