Hisingsbron tar form: Se filmen från rekordgjutningarna

Hisingsbron är ett av de största stadsutvecklingsprojekten i Göteborg som kommit en bra bit på väg. I snöglopp och regn gjöt projektet i höstas två enorma bottenplattor som ska bära upp de signifikanta pylonerna i älven.

I oktober förra året pågick ett enormt arbete i Göta älv – det var projekt Hisingsbron som gjöt två av Hisingsbrons största bottenplattor. I den här filmen berättar entreprenören Skanska-MTH, trafikkontorets byggledare och brokonstruktören om vad ett sådant arbete innebär. Det krävs ett tätt samarbete, mycket logistik och enorma mängder betong.

Hisingsbron_gjutning_2018 (2).jpg

Ta del av filmen från en av de största gjutningarna för projekt Hisingsbron.

Vad händer nu?

  • Arbetet har sedan i höstas kommit en bra bit framåt och all grundläggning för brostöden som står i älven är färdig.
  • De två valven över Götaleden – det som blir underdelen av den nya Stadstjänarebron, är färdiggjutna och nu pågår arbete för att färdigställa Stadstjänarebron.
  • Grundläggning för den del av Hisingsbron som ska bära kollektivtrafik – Kollektivtrafikbron – har startat. Just nu pågår spontning inför byggnation av en broramp vid Nordstan…
  • …och mycket annat spännande. Håll utkik på stadsutvecklinggoteborg på Instagram – där sker fler uppdateringar om Hisingsbron, men även andra stadsutvecklingsprojekt i staden.
Publicerad 14 februari 2019 (Uppdaterad 14 februari 2019)