På vägen mot en färdig Hisingsbro krävs många olika kunskaper.

På vägen mot en färdig Hisingsbro krävs många olika kunskaper.

Projekt Hisingsbron möter ungdomar på Future Skills

Under Future Skills i Svenska Mässan möter projekt Hisingsbron ungdomar som står inför sina yrkes- och gymnasieval för att inspirera, bolla tankar och visa på alla de yrkesmöjligheter som finns inom samhällsbyggarbranschen.

Byggnationen av Hisingsbron pågår för fullt och samtidigt som arbetet på plats är i full gång finns projektet den 9-11 oktober på Svenska Mässan under Gymnasiedagarna och Future Skills. Mässan arrangeras en gång per år för alla som ska till gymnasieskolan eller är intresserade av vidare studier och framtida jobb.

I projekt Hisingsbrons monter på övervåningen kommer besökare att få se den otroliga bredd av yrken som finns i projektet och låta ingenjörer, byggledare, ekonomer, administratörer, elektriker, formgivare och många fler berätta om sin egen roll i brobygget och hur en dag på jobbet kan se ut. 

"Det är en fantastisk möjlighet för oss att visa på den bredd av yrken som finns i samhällsbyggarbranschen och i ett stort byggprojekt som Hisingsbron. I vår monter vill vi ge ett inspirerande axplock av alla de yrken som  krävs för att bron ska bli färdig, och hoppas på att kunna förvåna någon."

- Det är en fantastisk möjlighet för oss att visa på den bredd av yrken som finns i samhällsbyggarbranschen och i ett stort byggprojekt som Hisingsbron. I vår monter vill vi ge ett inspirerande axplock av alla de yrken som  krävs för att bron ska bli färdig, och hoppas på att kunna förvåna någon.

Besökare kommer också att kunna följa bygget från fåglarnas perspektiv, virtuellt vandra runt på Hisingsbron och såklart ställa de allra klurigaste frågorna om Hisingsbron.

Projektet finns på plats i monter G01:15 på övre plan i Svenska Mässan:

  • Tisdag 9/10 kl. 08.30-20.00
  • Onsdag 10/10 kl. 08.30-20.00
  • Torsdag 11/10 kl. 08.30-18.00

Kommer du inte att vara på plats? Följ stadsutvecklinggoteborg på Instagram och häng med därifrån!

Publicerad 5 oktober 2018 (Uppdaterad 29 januari 2019)