Välkommen till Hisingsbroskolan!

Hur kommer Göteborg att se ut om 10, 15, 20 år? Hur kommer staden ha utvecklats och vuxit? Hur planerar man egentligen framkomlighet i en stad där stadsutveckling och bebyggelse sker i en rasande fart? Under en lektion i Hisingsbroskolan i Våning 2026 får elever i årskurs 5-9 lära sig mer om allt det.

Projekt Hisingsbron erbjuder alla klasser i årskurs 5–9 i Västra Götaland en gratis lektion med fokus på stadsutveckling, samhällsbyggnad och trafikplanering nu och i framtiden. Under lektionen, som varar i 1–1,5 timme, får eleverna en inblick i de stora byggprojekten som pågår i Göteborg just nu. Hur kommer Göteborg att se ut när de är vuxna?

Lektionen genomförs på ett interaktivt sätt med en naturlig koppling till hur staden växer och förändras i takt med att invånarantalet ökar. Lektionen kallas för Hisingsbroskolan då Hisingsbron utgör en stor del av lektionen. Andra stora infrastrukturprojekt som diskuteras och presenteras är Västlänken, nedsänkningen av E45:an, Marieholmsförbindelsen och Stadslinbanan. Från Våning 2026 i Läppstiftet får eleverna fantastisk utsikt, bland annat över bygget av Hisingsbron.

Är du rektor eller lärare och vill ta med din klass för ett besök i Läppstiftet?

Så här bokar du

Varmt välkommen att boka genom att kontakta Anna Månslund.

E-post: lindholmen.arrangemang@coor.se.

Markera din bokning med ”Hisingsbroskolan” i ämnesraden.

Vad är Våning 2026?

Våning 2026 är trafikkontoret Göteborg Stads utställningslokal på plan 13 i Läppstiftet, vid Lilla Bommen i Göteborg. Det är en lokal för max 60 personer och här arrangeras olika typer av studiebesök. Här finns toaletter och möjlighet till förtäring av enklare, medhavd fika.

Publicerad 12 mars 2019 (Uppdaterad 12 mars 2019)