Sett från Ringön så kommer Hisingsbron att se ut så här i framtiden.

Sett från Ringön så kommer Hisingsbron att se ut så här i framtiden.

Hisingsbron

Hisingsbron är inte bara en bro. Det är en länk mellan människor och stadsdelar. Det är en pusselbit i en större plan för stadens utveckling, en portal för sjöfarten och ett landmärke för Göteborg. Bron ska ersätta den nuvarande Götaälvbron och stå färdig till 2021.
Status: Byggande pågår. Beräknas klart: 2021.

Trafikinformation

Göteborg ska växa med nära en tredjedel till år 2035. Det ska göras plats för 150 000 nya göteborgare och byggas 80 000 nya bostäder och arbetsplatser. Detta kommer att påverka trafiken och framkomligheten i många år framåt.

Hisingsbron är ett av dessa projekt som framförallt påverkar trafiken i centrum, runt Nordstan och Lilla Bommen. För att enkelt hålla dig uppdaterad på vad som händer i de områden du brukar resa, finns nedan några verktyg som är bra att använda.

Trafik Göteborg

Trafik Göteborg är ett samarbete mellan Göteborgs Stad, Trafikverket och Västtrafik där information om trafikläget just nu och framöver finns samlad. Webbsidan länkar dessutom till flera andra sidor och appar som du som trafikant kan ha nytta av. Via webbsidan kan du registrera dig för nyhetsbrevet Veckans Trafik som ger information om trafikstörningar i nästkommande vecka.

Trafiken.nu

Trafiken.nu är en del av Trafik Göteborg där information om trafikläget just nu i och runt Göteborg finns. Appen trafiken.nu är ett smidigt verktyg. Där får du till exempel information om eventuella störningar såsom köer, olyckor, hinder och broöppningar. Du kan även få notiser om störningar i de områden där du ofta reser. Även här kan du registrera dig för nyhetsbrevet Veckans Trafik.

Trafiken.nu

Trafiknytt

Här samlas information för arbeten i staden som innebär trafikstörningar, till exempel tillfälligt eller permanent avstängda gator och platser, omledningar av trafik eller underhållsarbeten.

Trafiknytt

Vad händer just nu?

Få aktuell information om vad som händer i byggnationen av Hisingsbron under fliken Nyheter.

Till nyheter
Publicerad 6 december 2016 (Uppdaterad 8 maj 2019)