"Allmänna badet" i Jubileumsparken ska bli en del i det nya hamnbadet som nu byggs och som ska vara klart till jubileumsfirandet i juni 2023.

"Allmänna badet" i Jubileumsparken ska bli en del i det nya hamnbadet som nu byggs och som ska vara klart till jubileumsfirandet i juni 2023.

I slutet av april beställde park- och naturförvaltningen tillverkning och montering av de stora pontonerna och av förankringsfundamenten som ska hålla badet flytande och på plats i älven i Frihamnen.

- Att gjuta pontonerna tar flera månader. I december levereras de till Jubileumsparken så först då kommer det att märkas på plats i parken att vi bygger ett nytt hamnbad, säger projektledare Amelie Sandow vid park- och naturförvaltningen.

"Att gjuta pontonerna tar flera månader. I december levereras de till Jubileumsparken så först då kommer det att märkas på plats i parken att vi bygger ett nytt hamnbad."

Pontonerna kommer att fraktas till Jubileumsparken från tillverkaren i Västervik med hjälp av ”Berta”. En 57 meter lång och 17 med bred höj- och sänkbar transportpråm, som förflyttas med bogserbåt.   

Bilder på badet presenteras under sensommaren

Parallellt med produktionen pågår detaljplaneringen av hur hamnbadet ska utformas.

- Under sensommaren ska vi vara klara med den planeringen och då kommer vi att kunna presentera bilder på hur hamnbadet ska se ut i sin helhet, berättar projektledare Amelie Sandow.

"Under sensommaren ska vi vara klara med den planeringen och då kommer vi att kunna presentera bilder på hur hamnbadet ska se ut i sin helhet."

Då kommer också tillverkning och montering beställas för poolteknik och vattenrening samt för stålkonstruktioner, trädäck, bryggor, sittplatser och belysning som ska finnas omkring bassängerna.

Publicerad 12 maj 2022 (Uppdaterad 16 maj 2022)