Kom till stadsbiblioteket den 18 februari, klockan 18.00 och lyssna på hur den blå parken ska utformas.

Kom till stadsbiblioteket den 18 februari, klockan 18.00 och lyssna på hur den blå parken ska utformas.

Föreläsning: Jubileumsparken – en allmötesplats i vattnet

Nu tar Jubileumsparken på allvar steget ut i älven. Kom till stadsbiblioteket den 18 februari, klockan 18.00, och lyssna på hur tankarna går när det gäller hur den blå parken – den del av Jubileumsparken som ligger i älven – ska utformas. Du får också veta mer om idéerna bakom parken och hur den ska gå från sin tillfälliga form till den permanenta parken som invigs nästa år.

Jubileumsparken är göteborgarnas nya stadspark vid vattnet. Fastän den egentligen inte invigs förrän 2021 har den varit öppen sedan 2013.

Varje år slås besöksrekord och parken väcker ett stort engagemang. I Jubileumsparken provas olika sätt att bygga och planera staden tillsammans med boende och besökare och det har präglat den stegvisa utvecklingen av platsen.

Nu utvecklas möjligheterna att bada och basta ännu mer. Kom och se hur!

Badkulturen i Jubileumsparken har varit central från de första åren. Göteborgarna vill helt enkelt ha möjlighet att komma riktigt nära vattnet. Nu utvecklas möjligheterna att bada och basta ännu mer. Kom och se hur!

Amelie Sandow, park- och naturförvaltningen och Kristoffer Nilsson, stadsbyggnadskontoret, pratar om hur parken går från temporär till permanent.

– Göteborgarna vill ha möjlighet att komma riktigt nära vattnet, det syns tydligt i de dialoger som hållits. Snart kan man bada och basta ännu mer och det blir en fin jubileumspresent till göteborgarna, säger Kristoffer Nilsson,

Jan Liesegang från Raumlabor Berlin och Mariano Tellechea från Esencial berättar om arbete med den blå parken, det stora badet i älven. Jan och Marianos dragning blir på engelska.

Välkomna till stadsbibliotekets trappscen tisdag den 18 februari, klockan 18.00

”Göteborgarna vill ha möjlighet att komma riktigt nära vattnet, det syns tydligt i de dialoger som hållits. Snart kan man bada och basta ännu mer och det blir en fin jubileumspresent till göteborgarna”, säger Kristoffer Nilsson, projektledare. Planen är att det nya badet ska vara klart under 2021 då Göteborg firar 400 år.

Publicerad 13 februari 2020 (Uppdaterad 17 februari 2020)