Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör, och Martin Öbo, fastighetsdirektör, Göteborgs Stad tog tillsammans med Hans Wallenstam det första spadtaget med hjälp av två grävmaskiner.

– Nu är vi äntligen igång med utvecklingen av Kallebäcks Terrasser, ett av Göteborgs större stadsutvecklingsprojekt, där vi ska skapa trivsamma bostäder, mötesplatser, kontor, handel, service och dessutom tillföra unika mobilitetslösningar för våra hyresgäster, säger Hans Wallenstam, vd.

Deltog gjorde även Hampus Magnusson, ordförande i Byggnadsnämnden:

– Det är väldigt kul att få vara med här idag, det blir nästan som en ny stadsdel när vi dubblar antalet bostäder i Kallebäck. I BoStad2021 trampar vi nya stigar så det är glädjande att se hur bostäder skjuter upp ur marken så här till våren kommenterar Hampus Magnusson spadtaget.

Första kvarteret klart till 2021

Första kvarteret i Kallebäcks Terrasser omfattar tre hus som klättrar längs berget. Lägenheterna kommer att vara mellan 1 till 5 rum och kök och beräknas ha en första inflyttning i slutet av 2021.Utöver byggnation av bostäder påbörjas inom kort även utvecklingen av en kontorsbyggnad för cirka 1 000 arbetsplatser i en byggnad som blir som en förlängning av berget.

Kallebäcks terrasser i Kallebäck

Publicerad 3 april 2019 (Uppdaterad 21 juli 2020)