På den grusade parkeringsytan framför multisportarenan i Kvibergs Park ska en idrottsanläggning med ishall och idrottshall byggas. Dessutom ska området få en temalekplats och gruppträningsplattform.

Kvibergs Park

Kvibergs Park i Östra Göteborg har utvecklats från regementsområde till ett centrum för idrott, hälsa, kultur och utbildning. Och mer är på gång, bland annat idrottshall, ishall och lekplats.

Frågor och svar

Mellan 1895 till 1994 var Kviberg i Östra Göteborg ett regementsområde. När områdets militära epok var till ända tog Göteborgs idrottsförbund 1999 fram en vision om att området skulle vara inriktat mot idrott och hälsa. I december 2016 beslutade Göteborgs Stad om en uppdaterad vision där även kultur och utbildning ingår som viktiga byggstenar:

”Kvibergs Park är Sveriges främsta mötesplats där idrott, hälsa, kultur och utbildning förenas. Här skapas glädje, gemenskap och meningsfull fritid som bidrar till livskvalité och livslångt lärande för alla. Kvibergs Park gör Göteborg till en mer hälsosam och roligare stad att leva i.”

Sporthallen i Kvibergs Park kommer inte att ha lika många publikplatser som Lisebergshallen hade, den hall som bland annat var handbollsklubben Redbergslids hemmaarena. Anledningen till att publikplatserna är färre är att detaljplanen inte tillåter att vi bygger en större hall här.

Sporthallen i Kvibergs Park anses därmed inte som en godkänd hall för herrelitspel i handboll. Dock kommer den att kunna användas för många andra typer av matcher och medelstora kultur- och idrottsarrangemang.

Isdala är gammal och i tekniskt dåligt skick. Den ska därför rivas och på platsen ska det istället byggas en ny simhall.

Publicerad 20 oktober 2020 (Uppdaterad 9 februari 2021)