Visionsbild på is- och idrottshallen av Wahlström & Steijner Arkitekter.

Den nya idrottsanläggningen ska ligga längs med Marketenterivägen, framför Prioritet Serneke Arena och beräknas vara klar våren 2022.

Ishall för föreningar och allmänhet

Ishallen blir en träningshall med plats för både föreningar, skolor, allmänhet och cirka 300 åskådare. Tanken är att ishallen ska ersätta Isdala ishall i Kortedala som är gammal och tekniskt slut.

- Vi kan inte längre lappa och laga utan vi behöver en ny modern ishall. Där Isdala ligger idag ska vi stället bygga en ny simhall, säger Carola Helltén, verksamhetsutvecklare på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Idrottshall med plats för evenemang

Anläggningen rymmer också en idrottshall med två fullstora hallar som vid evenemang kan slås ihop till en publik arena. Vid idrottsevenemang med läktare ryms 1500 sittande personer och vid kulturarrangemang upp till 2500 sittande personer.

- Vi vet att föreningslivet efterfrågar nya idrottshallar för träning och matcher, men också anläggningar som gör det möjligt för dem att arrangera mindre och medelstora idrotts- och kulturevenemang, säger Carola Helltén.

När idrottshallen används för träning kommer den ena hallen att vara avdelad till en kampsportshall respektive fäktningshall.

Anläggningen kommer också att ha plats för mötesrum och förråd för föreningsliv och skolverksamhet.

Foajé där ett tiotal personer sitter och står. I bakgrunden skymtar en idrottshall.

Den nya hallen rymmer en ishall och en idrottshall med två fullstora hallar som vid evenemang kan slås ihop till en publik arena.

Publicerad 9 februari 2021 (Uppdaterad 9 februari 2021)