Första spadtaget för nytt gymnasium på Lindholmen

I slutet av februari togs det första spadtaget för nya Lindholmens tekniska gymnasium som är den första nya kommunala gymnasieskolan som byggts på 25 år i staden. Hösten 2020 flyttar 1 000 elever in i en modern gymnasieskola där lokalernas tekniska installationer kan användas i undervisningen.

Inför en församlad skara på ett 150-tal personer greppade kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson den treskaftade spaden tillsammans med lokalnämndens ordföranden Elisabeth Undén och utbildningsnämndens Ingrid Andreae. Om två och ett halvt år flyttar elever och pedagoger in i en splitter ny skola.

Nya LTG utbildar ingenjörer, industritekniker, elektriker, programmerare, vvs-montörer, svetsare, kyltekniker, sjöfartsmaskinister, fastighetstekniker och många fler för att säkerställa framtidens behov av kompetens i teknik- och verkstadsbranscher.

 

Nya Lindholmens tekniska gymnasium blir en energieffektiv byggnad med berg- och fjärrvärme och solenergiteknik på fasader och tak. Byggnaden blir fem våningar hög och mäter 50 x 55 meter. Den består av mörkt tegel, glas och får ett sågtandat tak. Illustration: Tomorrow arkitekter

Så här ska nya tekniska gymnasiet se ut.

Publicerad 26 februari 2018 (Uppdaterad 12 december 2018)