Nu byggs Lindholmens tekniska gymnasium

På Lindholmen byggs just nu Lindholmens tekniska gymnasium, som är den första kommunala gymnasieskolan som byggts i Göteborgs Stad på 25 år. I timelapse-videon nedan kan du se skolan växa fram.

Skolan beräknas vara klar vid årsskiftet 2019/2020 och hösten 2020 flyttar de 1000 eleverna in i en modern gymnasieskola där lokalernas tekniska installationer kan användas i undervisningen.

Den nya skolan kommer att utbilda bland annat fastighetstekniker, industritekniker, elektriker, programmerare, VVS-montörer, svetsare, kyltekniker och sjöfartsmaskinister för att säkerställa framtidens behov av kompetens i teknik- och verkstadsbranscher.

Skolbyggnadens utformning kommer att präglas av modern teknik där rör, elledningar, solpaneler och tekniska installationer kommer vara fullt synliga. På bottenplan ska industri och svetslokaler ligga för att visa vilken verksamhet som finns i byggnaden. Byggnaden får en utsida av mörkbrunt hårdbränt skärmtegel där den södra fasaden och det sågtandsformade taket utformas med solcellspaneler.

Skolbyggnadens utformning kommer att präglas av modern teknik där rör, elledningar, solpaneler och tekniska installationer kommer vara fullt synliga.

Nu byggs Lindholmens tekniska gymnasium

Nu byggs Lindholmens tekniska gymnasium

”Vi arbetar mycket med att få Lindholmen att bli en trivsam och intressant plats att vara på även under kvällar och helger.”

Marie Löwkrantz, Älvstranden Utvecklings programledare för Lindholmen.

Intervju med Marie Löwkrantz
Publicerad 3 januari 2019 (Uppdaterad 29 januari 2019)