Lundby

Här hittar du alla byggprojekt i Lundby som ingår i BoStad2021. En unik satsning som ska ge 7000 nya bostäder, utöver det ordinarie bostadsbyggandet. Bostäderna ska stå inflyttningsklara till Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

Fyrklöversgatan, Norra Hisingen

Fyrklöversgatan

På Fyrklöversgatan är det nära till det mesta – kollektivtrafik, service och natur. Nu ska det bli fler bostäder i området. Det som idag är en asfalterad parkeringsyta direkt söder om Björlandavägen ska göra plats åt 293 nya lägenheter.

Valskvarnsgatan, Norra Hisingen

Valskvarnsgatan

Omvandlingen av Juvelkvarnsområdet på Eriksberg har pågått sedan början av 2000-talet.  Nu ska platsen för den gamla silon fyllas med bostäder. Totalt planeras det för 250 nya lägenheter i tre bostadshus, varav ett föreslås bli 27 våningar högt.

Projekt som ingår i Bostad2021

I BoStad2021 ingår 30 delprojekt, från Angered i norr till Frölunda i söder. Här nedan kan du klicka dig vidare till de olika projekten. Vill du veta mer om respektive detaljplan, besök Göteborgs Stads e-tjänst Plan- och byggprojekt.

Rekordstort bostadsbyggande

”I fastighetskontorets prognos ingår satsningen BoStad2021 som ska ge 7 000 nya bostäder, utöver ordinarie produktion, fram till och med Göteborgs 400-årsjubileum 2021.”

Martin Öbo, fastighetsdirektör i Göteborgs Stad.

Intervju med Martin Öbo

Vilket betyg ger du den här webbplatsen?

Hjälp oss att göra den här webbplatsen ännu bättre. Svara på vår minienkät. Det tar bara några sekunder. Tack för dina synpunkter!

Till enkäten
Uppdaterad 13 november 2018