Första spadtaget togs av Henrik Munck, Sanna och Therese från ungdomsfullmäktige, Anna Ericson och Ulf Kamne.

Första spadtaget togs av Henrik Munck, Sanna och Therese från ungdomsfullmäktige, Anna Ericson och Ulf Kamne.

Första spadtag invigde byggstarten för nya Opaltorget

Runt 150 personer hade samlats den 5 april 2016 för att se det symboliska första spadtaget för nya Opalområdet i Tynnered.

Efter en lång väntan har Opaltorget och området runtomkring fått sin efterlängtade byggstart med arbetet som ska förändra området till en plats för liv, rörelse och socialt umgänge. Den 5 april 2016 togs det symboliska första spadtaget för nya Opalområdet i Tynnered. Ett 150-tal personer hade samlats.

Medverkande på första spadtaget var bland andra Ulf Kamne (MP) vice ordförande i kommunstyrelsen med ansvar för stadsutvecklingsfrågor, Henrik Munck (MP) ordförande i SDN Västra Göteborg, stadsdelsdirektören Maria Lejerstedt och Anna Ericson (MP) vice ordförande i fastighetsnämnden. Lokala hiphop-gruppen Bakom Skuggorna bjöd på underhållning och efteråt var det mingel på torget där man kunde ställa politikerna och projektledarna frågor och få svar om bland annat hur det nya Opaltorget kommer att se ut.

För stadsdelen Västra Göteborg är projektet en mycket positiv satsning för framtiden. Opaltorget ska bli ett tryggt och levande stadsdelstorg med många olika inslag. Samtidigt ska stadsdelen kompletteras med fler bostäder och utökad service. Målet är att skapa ett attraktivt och tryggt område med goda förbindelser till resten av Göteborg.

Publicerad 2 februari 2018 (Uppdaterad 12 december 2018)