Opaltorget i förvandling - så blir 2019

– Det har varit ganska nedgånget och det har funnits problem med otrygghet. Så vi hoppas att det ska upplevas som positivt när allt står klart även om det tar tid innan vi kommer dit, säger Emma Holm, projektledare på fastighetskontoret.

Ett tryggare och mer levande område - det är visionen för det nya Opaltorget som långsamt växer fram. Men än är det en bit kvar innan det står helt färdigt och på vägen har några oförutsedda hinder dykt upp och orsakat en viss försening.

Förändrad tidplan

Det nya Opaltorget har blivit försenat jämfört med tidigare tidplan. Orsaken till förseningen är förlängd utredning kring byggnadernas utformning och funktioner. Dessa frågor är nu utredda och byggnationerna fortsätter enligt den uppdaterade tidplanen. 

2019 - De första nya lägenheterna i området är Familjebostäders kvartershus och inflytt påbörjas i mars 2019.

2019 - Nya Opalkyrkan färdigställs sommaren 2019.

2020 - Butikerna och verksamheterna, bland annat stadsdelskontor och vårdcentral, i centrumkvarteret på det nya Opaltorget beräknas stå klara tidig höst 2020. Hösten 2020 beräknas det nya Opaltorget invigas. De nya bostäderna på torget kommer därefter färdigställas etappvis.

Det tillfälliga torget med vårdcentral, livsmedelsbutik, övriga butiker och öppna förskolan kommer vara kvar under hela byggtiden.

Opaltorget i media

Tidningen Göteborg Direkt har intervjuat Emma Holm, projektledare på fastighetskontoret, om torgets utveckling.

Läs mer om utvecklingen på och omkring Opaltorget i artikeln hos Göteborg Direkt.

Publicerad 18 mars 2019 (Uppdaterad 26 mars 2019)