I början av november sattes första stålstommen på den blivande skridsko- och bandyhallen upp och nu är hela stålkonstruktionen klar. Nät och måltavla är monterade och den befintliga omklädningsbyggnaden på kortsidan har börjat att byggas in.

Byggarbetet, som pågått sedan juni 2021, har gjort att issäsongen denna vinter blivit kortare än vanligt och det funnits begränsat med utrymme för åkare. Därför har tider prioriterats för föreningar i första hand och därefter skolor. 

Enligt planeringen pausas nu delar av bygget fram till mars och föreningarna kan ta plats i större omfattning.  

Viktigt för föreningarna

Att kunna gå på isen igen har stor betydelse.  

– Att vi får en säsong, om än kort, är helt livsnödvändigt för oss. Självklart skulle föreningen fortsätta att finnas även utan, men spelarna i våra äldre lag hade försvunnit vilket gett oss ett stort åldersglapp bland medlemmarna. Det är lätt att underskatta förödelsen det hade inneburit, men framtida ledare är ofta före detta spelare och deras barn kommer tillbaka till föreningen, kommenterar Svante Adermark, ordförande i bandyföreningen SK Höjden. 

Även för skrinnarverksamheten innebär byggpausen att de aktiva inom tränings- och tävlingsverksamheten får möjlighet att träna på is.   

Skridsko- och bandyhallen klar i november

Bygget av skridsko- och bandyhallen återupptas i mars igen, för att vara helt klart i november 2022.  

Genom att bygga väggar och tak på bandybanan kommer issäsongen att förlängas. Hallen ska kunna användas av flera issporter, allmänhet och skola. Det kommer att finnas en läktare för över 1 000 personer och kafé när det står klart i november. När göteborgarna i en undersökning 2020 fick tycka till om Ruddalens utveckling var det just kafé som stod högst upp på listan. 

Ombyggnaden av skrinnarhallen 

Även skrinnarhallen ska byggas om och ispisten får nya kylrör som ska gjutas in i betong. Det blir samma entreprenör för skrinnarhallen som för bygget av skridsko- och bandyhallens väggar och tak, det vill säga RR Bygg. 

Arbetet börjar enligt planeringen i mars och beräknas vara helt klart i mars 2023. 

Issäsongen på Ruddalen 2021–2022 

Skrinnarovalen på Ruddalen är stängd hela säsongen, men lilla isrinken i mitten av skrinnarbanan kommer att vara öppen för skolor till 10 mars.   

Bandybanan kommer att vara öppen för skolor fram till och med 11 februari. Skolor måste alltid boka sina besök i förväg.   

Enligt planen öppnas bandybanan för allmänheten under sportlovet, det vill säga vecka 7. 

Bandybanan och området omkring inspekteras varje dag för att se till att allt är tryggt och säkert. Beslut att stänga eller inte öppna bandybanan kan av säkerhetsskäl fattas med kort varsel. 

Mer information kommer på Göteborgs Stads webbplats för att åka skridskor.

Publicerad 21 januari 2022 (Uppdaterad 21 januari 2022)