Entréparken framför Slottsskogsvallen har fått ett nytt utseende och innehåll.

En scen med ett stort speglande tak som bjuder in till dans, yoga och andra aktiviteter, gungor, pingisbord och labyrint är några exempel på parkens nya innehåll. Här finns skate- och kickbikevänliga ytor, en öppen asfaltsyta som möjliggör många olika spel och aktiviteter. Genom parken sträcker sig också enklare löparbanor. Parkeringsplatser har också flyttats, nya gräsytor skapats. Även de befintliga boulebanorna och dammen har rustats upp.

Film i stället för storslagen invigning

Tanken var att locka till parken med en storslagen invigning, men på grund av pandemin fick planerna ändras och i stället lanseras nu en kortfilm som visar vad parken kan erbjuda och förhoppningsvis lockar till många besök i parken.

Började med arkitekttävling

Allt började med en arkitekttävling 2018 där fyra team skissade på hur parken skulle kunna rustas upp med fokus på inslag för spontana aktiviteter.

Nu har det vinnande förslaget, SPEG-LING, framtaget av Nyréns Arkitektkontor, förverkligats, om än i mindre omfattning än det ursprungliga förslaget. 2019 gjordes en upphandling för projektet. Då det enda anbud som kom in var högt över projektets budget avbröts upphandlingen. Förslaget omarbetades och bantades ner för att vara ekonomiskt genomförbart. 

 

Publicerad 18 oktober 2021 (Uppdaterad 26 oktober 2021)