– Vi är överlyckliga över att komma in i den nya ishallen. Det innebär att alla lag kan träna och fokusera på sin idrott, istället för att anpassa sig till väderlek. Vi slås kontinuerligt av hur fint det är inne i hallen. Upplevelsen att se en match där inne är overklig. Vi tycker det känns som i de dyraste och största bandybanorna i Sverige, säger Svante Adermark, ordförande i bandyföreningen SK Höjden.

Den stora ishallen kan delas av i tre sektioner med hjälp av skiljeväggar. Vid entrén finns ett kafé som drivs av föreningar vid evenemang. Längs ishallens långsida har en ny läktare byggts med plats för cirka 1300 besökare och vid större evenemang kan man använda sig av mobila läktare för att få plats med ytterligare besökare.

Invigning i samband med bandy VM

Den officiella invigningen av Ruddalens ishall sker i samband med bandy VM för juniorer den 20-22 januari, 2023. Då ska världens bästa bandyspelare göra upp om VM medaljen. Det blir även ett SM-slutspel i mars 2023 då Sveriges främsta junior- och ungdomslag möts i finalspel.

 – Junior VM är en möjlighet för världens bästa herrjuniorer, pojkar i 17 respektive 19 årsåldern, att tävla mot varandra och mäta sina krafter. Då finns goda möjligheter att se bandy av hög internationell klass i Göteborg. Det ska bli väldigt kul att vara värd för ett sådant arrangemang, säger Svante Adermark. 

 Ruddalens idrottscentrum fortsätter att utvecklas

I mars nästa år kommer även Ruddalens nyrenoverade skrinnarhall stå klar med skrinnaroval och stora isytor för allmänhet, skolor och föreningar. Detta bidrar till att göra Ruddalen till ett ännu mer attraktivt idrottscentrum.

Nästa steg i Ruddalens utveckling är en maskin- och lagerhall på 1200 kvadratmeter som ska byggas på platsen där det tidigare låg tennisplaner.

Ishallen håller öppet för allmänheten under jullovet 

Hallen kommer hålla öppet för allmänheten på skolloven. Skolor kommer kunna boka tider från och med 8 januari.

Ruddalens öppettider för allmänheten

 

 

Publicerad 20 december 2022 (Uppdaterad 20 december 2022)