Ullevimotet / Citygate och Kineum

Området vid Ullevimotet i Gårda kommer de närmaste åren att genomgå stora förändringar. Här byggs just nu en rad skyskrapor som tillsammans bildar ett spännande kluster och bidrar till Göteborgs nya skyline.
Byggande pågår. Beräknas klart 2022 (Citygate och Kineum).

Citygate

Mellan Ullevigatan och Fabriksgatan byggs nu Citygate som med sina 144 meter kommer att bli Nordens högsta kontorsbyggnad. Det går att jämföra med närliggande ”Gröna skrapan som är 60 meter hög.

Citygate kommer att bestå av ca 42 000 kvadratmeter kontorsyta, fördelat på 36 våningar.

Bygget påbörjades 2018 och just nu (hösten 2019) pågår pålning. Under 2020 kommer byggnaden att resa sig över marknivå och i hög grad påverka Göteborgs skyline.

Planen är att Citygate ska vara klart för inflytt under sommaren 2022.

Kineum

Vid Drakegatan i hjärtat av Gårda byggs just nu Kineum en 27 våningar hög kontorsbyggnad som ska stå klar för inflyttning 2022.

Byggnaden är på totalt 30 000 kvadratmeter och kommer att byggas samman med den befintliga fastigheten på Drakegatan 6–10. Arkitekturen hämtar inspiration från såväl Göteborgs hamnkranar och fiskenäring.

Kineum kommer förutom kontor också att innehålla ett hotell. Toppvåningen kommer att erbjuda plats både för hyresgäster och besökare, och utanför byggnaden skapas en torgyta med uteserveringar och platser för rekreation och möten.

Uppdaterad 29 juli 2020