Playa Skeppsbron ligger precis invid Göta Älv där man kan följa båttrafiken på älven.

Ett säkert sommartecken i Göteborg är Playan vid Stenpiren. Här kan du sitta med byggena i ryggen och titta ut över vattnet och kranarna på andra sidan. Den konstgjorda stranden är ett sätt att utnyttja en annars oanvänd yta, omgärdad av byggbaracker och stora maskiner.

"Ät din lunch i en solstol eller se solen gå ned över Hisingen med sand mellan tårna."

Det går inte att bada men njut av din lunch i en solstol eller se solen gå ned över Hisingen med sand mellan tårna. Passa på mellan maj till oktober.

Vad är din plats i staden?

Göteborg ska vara en livlig, grön och trygg stad. Därför skapas tillfälliga platser där människors plats i staden är i fokus – din plats. Varje år förvandlas ett antal platser runt om i staden till sommar- och vinterplatser som blir små oaser värda att strosa till och där man kan sitta, vila och umgås.

Därför har staden ”lånat” miljöer som är till för trafik och andra ändamål och gör om dem till mötesplatser för människor. Platser som är värda en omväg? En hög med grus förvandlas till en strand med hamnutsikt; en parkeringsplats görs om till en skön sittplats.

Var?

Under sommaren och hösten 2021 finns det minst femton olika platser spridda över staden. 

Varför?

Din plats i staden skapar mervärde i det offentliga rummet för boende, verksamma och besökare genom att nyttja de möjligheter till kreativitet och medskapande som uppstår i en stad i förändring. Tillfälliga mötesplatser och utsmyckning i det offentliga rummet blir ett innovativt grepp för att tala om den stadsutvecklingsprocess Göteborg genomgår och resan mot den nya staden.

När?

Under sommaren och hösten 2021.

Tänk på att hålla avstånd

Det är viktigt att vi alla hjälps åt att minska spridningen av coronaviruset genom att hålla avstånd till andra människor och stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom. Tillsammans räddar vi liv.

Publicerad 8 maj 2020 (Uppdaterad 25 maj 2021)