Så här kan regnlekplatsen komma att se ut när det regnar.

Tidig höst börjar park- och naturförvaltningen att anlägga regnlekplatsen, som ska stå klar i slutet av året. Det är Renströmsparkens lekplats i Centrum, bredvid Näckrosdammen, som ska rustas upp och göras om till en regnlekplats.

Genom dialog och synpunktsinsamling fick park- och naturförvaltningen in förslag och idéer som vad en regnlekplats kan innehålla och de har utvecklats till markskillnader som skapar vattenpussar, tak i form av stora löv, som både skyddar från regn, samlar och leder regnvattnet vidare, bland annat till ett bakbord där det bildar geggamoja. Soliga dagar skyddar taket istället mot solen. Det kommer även finnas mer traditionella lekredskap på lekplatsen, som rutschkana, gungor, sandlåda, trampolin, med mera.

Inspirationen till gestaltningen är hämtad från vattnets olika former och samordnad för att passa in på platsen. Utformningen av regnlekplatsen har tagits fram av 02landskap tillsammans med konstnärerna Thomas Nordström och Annika Oskarsson.

Du kan läsa mer om regnlekplatsen på goteborg.se (länken öppnas i nytt fönster).

År 2021 fyller Göteborg 400 år. Det firar vi genom att tillsammans göra vår stad till en ännu bättre plats genom Göteborgs Stads jubileumssatsningar. Regnlekplatsen är en del av jubileumssatsningen "Rain Gothenburg". 

Publicerad 7 maj 2018 (Uppdaterad 22 februari 2021)