När Barnen får bestämma - en ambulerande discokiosk som lyser upp vintermörkret och serverar varm choklad! Illustration: Lekkontoret.

När Barnen får bestämma - en ambulerande discokiosk som lyser upp vintermörkret och serverar varm choklad! Illustration: Lekkontoret.

I senaste numret av nyhetsbrevet kan du bland annat läsa om ”Barnen bestämmer”, som är ett av Stadstriennalens fem Open call-projekt 2021. Projektet går ut på att en grupp barn får bestämma vad de vill ska hända kopplat till triennalen. Vi tipsar också om kommande event och föreläsningar i höst och vinter, eller vad sägs om River talks med Lisa Diedrich i december, Nobel Week Dialogue som fokuserar på framtidens städer och Mänskliga Rättighetsdagarna som i år bland annat uppmärksammar ungas rättigheter.

Stadstriennalen 2021 avslutas – framåt mot 2023!

I september avslutades årets Stadstriennal på Röhsska museet. Veckan innehöll bland annat att en föreläsning med Florian Idenburg från arkitektkontoret SO-IL, presentationer av triennalens Open call-projekt samt workshops. Stadstriennalens team tackar alla som medverkat till 2021 års program samt alla som deltagit och lyssnat!

Nu blickar vi framåt mot 2023, då ett större publikt program planeras. Under 2022 kommer Stadstriennalens team tillsammans med bransch, allmänhet och samverkansparter att fokusera på att bygga upp den Urbana utställningen som öppnar till sommaren 2023. Utställningen kommer att på olika sätt synliggöra hur man kan delta i den nödvändiga omställning som våra städer och samhällen behöver göra för att bli mer hållbara och framtidsdugliga. Uppbyggnaden av utställningen och programmet kommer kunna följas under 2022 och 2023 genom detta nyhetsbrev och i sociala medier.

Publicerad 11 november 2021 (Uppdaterad 11 november 2021)