Vad?

Älvrummet är en arena för debatter i stadsutvecklingsfrågor och utställningar av förslag och planer. I Älvrummet finns inspiration och information om den pågående stadsutvecklingen i Älvstaden. Älvrummet erbjuder båda en digital utställning och guidade visningar. De guidade visningarna finns i olika varianter: på plats i Älvrummet, digitalt via Teams och utomhus. Att besöka Älvrummet är kostnadsfritt.

Älvrummets webbsida

Var?

Älvrummet ligger på Lindholmspiren 3-5, Lindholmen. Det går enkelt att ta sig hit med kostnadsfri färja, buss, cykel eller bil.

När?

Älvrummet är öppet måndag till lördag året runt. Öppettiderna kan variera i samband med helgdagar. 

Älvrummet öppettider

Vem?

Vi välkomnar alla som är intresserade av att lära sig mer om stadsutvecklingen i Göteborg: skolklasser, kommuner, företag, organisationer och privatpersoner.

Informationsfilm om Älvrummet SE

Informationsfilm om Älvrummet SE

Älvrummet ligger i Lindholmen Science Park. Du tar dig enkelt till Älvrummet med cykel, bil eller kollektivtrafik. Det går en kostnadsfri färja från Stenpiren till Lindholmshamnen, och vill du ta bussen går du av på hållplats Lindholmen.

Boka en guidad visning!

Älvrummet erbjuder olika typer av kostnadsfria, guidade visningar: guidad visning om Älvstaden på plats i Älvrummet, guidad digital visning om Älvstaden via Teams och guidad utomhusvandring runt Lindholmen. Du kan boka en visning både som enskild person och för en större grupp. Välkommen med din bokning!

Boka guidning

Kontakt

  • Älvrummet
  • Telefonnummer: 031-368 96 70
  • Adress: Lindholmspiren 3-5
  • Sök i Västrafiks app To Go om du tar dig hit med kollektivtrafik

Älvstadens delområden och projekt

Älvstaden är Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Centrala Göteborg ska växa till dubbel storlek, och genom att binda samman staden över älven skapar vi en inkluderande och grön stad som är öppen för världen.

Publicerad 1 februari 2018 (Uppdaterad 9 januari 2022)