Älvrummets uteplats - perfekt för en glasspaus efter besöket.

Att besöka Älvrummet är kostnadsfritt och det är enkelt att ta sig dit. Bussen stannar vid Lindholmen och båten lägger till vid Lindholmspiren. Det finns bra cykelvägar i området och gott om parkeringsplatser för dig som föredrar bilen som transportmedel. 

 

Boka guidad visning

 Älvrummets personal finns på plats för att berätta om den pågående stadsutvecklingen och svara på dina frågor. Boka gärna en guidad visning för att lära dig mer!  En visning tar cirka en timme och det är enkelt att göra din bokning på Älvrummets webbplats.

 

Upptäck kajerna utmed norra Älvstranden

Från Färjenäs i väster till Frihamnen i öster går Kajpromenaden, en 7 km lång konst- och kulturvandring. Passa på att utforska norra Älvstrandens kajer i samband med att du besöker Älvrummet. Strosa runt i de gamla varvsområdena, bland småbåtshamnar och bostadsområdena på Lindholmen, i Sannegården och Eriksberg. Ta en glasspaus på trädäcken utmed älven, eller på Älvrummets uteplats. I Älvrummet kan du hämta en egen karta över Kajpromenaden. 

 

Om Älvrummet

  • Älvrummet är ett besökscentrum för allmänheten om den stadsutveckling som planeras och pågår i centrala Göteborg och det som kallas Älvstaden.
  • Älvrummet öppnade 2008 och ligger sedan två år på Lindholmen.
  • Älvrummet är öppet måndag till lördag och att besöka Älvrummet är kostnadsfritt.
  • Som besökare kan du ta del av föreläsningar, evenemang, guidade visningar, utställningar av förslag och planer samt information om den pågående stadsutvecklingen i Göteborgs innerstad.
  • Älvrummet fungerar även som en naturlig arena för debatter i stadsutvecklingsfrågor. Modellen över centrala Göteborg mitt i lokalen visar staden nu och i framtiden.
  • Göteborgs Stad står bakom Älvrummet och det är Älvstranden Utveckling som ansvarar för att driva det.

Älvrummets webbplats

Publicerad 23 juni 2020 (Uppdaterad 21 juli 2020)