Göteborgs Stadstriennal

River Talks - ny föresläsning om stadsutveckling vid vattendrag

Häng med till Argentina! På tisdag, 20 april, är det dags för nästa föreläsning i serien om stadsutveckling vid vattendrag - River Talks.

Föreläsningen nu på tisdag handlar bland annat om de vattennära stadsmiljöerna i storstadsregionerna på södra halvklotet. Urbana miljöer som står inför stora utmaningar, såsom spontant uppkomna bosättningar, ökande ojämlikheter, segregation och klimatförändringar.
Föreläsningen ges av Flavio Janches, professor vid FADU i Buenos Aires.

I föreläsningsserien Plan Redux - River Talks, delar internationella experter med sig av sina erfarenheter av att arbeta med stadsomvandling vid vattendrag. River talks är en del av det pågående forskningsarbetet kring Älvstaden – Plan Redux. Serien är också en del av Göteborgs Stadstriennals program för 2021.

Plan Redux är ett pågående forskningssamarbete som är finansierat av Movium Partnerskap i samverkan med Göteborgs Stad, och medverkande forskare från institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning vid Sveriges Lantbruksuniversitetet (SLU) och Arkitektur Lunds universitet (LTH).

Föreläsningen ges på engelska.

Anslutning till föreläsningen:

Tisdag 20 april kl 15-16
För att ansluta dig till föreläsningen går du in på: Zoom
Meeting ID: 637 3366 3603
Passcode: 793811

Publicerad 16 april 2021 (Uppdaterad 16 april 2021)