Optimist för havet är en av aktiviteterna i Jubileumsparken i sommar. Bild: Fredrik Norén.

Optimist för havet är en av aktiviteterna i Jubileumsparken i sommar. Bild: Fredrik Norén.

Göteborgs Stadstriennal

Sommar vid uteklassrummet Näsan i blöt

Sommaren 2019 invigdes uteklassrummet/lekplatsen Näsan i blöt i Jubileumsparken och platsen planeras vara öppen för spontanbesök hela 2020.

Uteklassrummet har fokus på temat vatten och under sommarens kommer även andra vattenintresserade att besöka uteklassrummet för att hålla i bland annat workshops och vattenlek. Att delta i aktiviteterna är gratis!

Sommarens program:

POP UP bygglek

POP UP bygglek är den rullande bygglekplatsen som i en skåpbil tar sig runt i Göteborg och erbjuder barn och unga möjligheten att skapa samtidigt som de lär sig att använda riktiga verktyg!

TID: 24 juni och 2 juli, drop-in kl. 13-16

Våra grannar fåglarna - workshop med konstnären Ulrika Jansson

När Göteborg växer och det byggs många nya hus för oss människor, hur kan vi göra staden bättre för våra grannar fåglarna så att de också hittar mat och boplatser? Under workshopen gör vi fågelskulpturer av återvunnet material och bygger modeller av idéer på hur stadsplanerare kan göra för att underlätta stadsfåglarnas liv.

TID: 8 och 9 augusti, kl. 10–12 och 14–16

Vattenexperiment med Maritiman

Träffa Maritimans pedagog Johannes Olsson och gör spännande vattenexperiment. Deltagarna blir utrustade med riktig labbutrustning, och får göra häftiga experiment med ämnen som de senare kan hitta hemma i skafferiet. Samtidigt får ni lära er mer om vattnets egenskaper och hur havet funkar.

TID: 10, 11 och 12 augusti, kl. 11 och 13

Segling och Optimist för havet

Optimist för havet är ett samverkansprojekt mellan Håll Sverige Rent, Sjöräddningssällskapet och Svenska Seglarförbundet, där de tillsamman med barn och vuxna samlar skräp längs Sveriges kuster som sedan återvinns och blir material till optimistjollar. Under sommaren samarbetar de med Passalens skolsegling. Bokning sker online på Jubileumsparkens hemsida, se länk nedan.

Programpunkterna har begränsat antal deltagare, anpassat till riktlinjerna för rådande situation kring covid-19. Kom i tid för att vara säker på att få en plats! Aktiviteterna sker utomhus och vi håller avstånd till varandra. 

Publicerad 11 juni 2020 (Uppdaterad 7 juli 2020)