Jubileumsparken

I väntan på att Frihamnen ska byggas ut så har göteborgarna redan kunnat ta del av parkens aktiviteter. Många har svettats i den allmänna bastun, lärt sig segla i seglarskolan, svalkat sig i bassängen och hängt på playan.

I Jubileumsparken och i resten av Frihamnen kommer det att hända mycket under lång tid. Planen är att hela området ska bli en inkluderande, grön och dynamisk del av innerstaden. Genom parken kan visionen och drömmarna ta plats i staden redan nu – innan vi har börjat bygga. Jubileumsparken är ett resultat av de önskemål som göteborgarna har haft inför Göteborgs 400-årsfirande och inför byggandet av Älvstaden.

I de medborgardialoger som genomfördes blev det tydligt att många vill ha grönområden och komma närmare vattnet. Jubileumsparken kan uppfylla båda önskemålen. Parken är också ett område för att testa nya saker och aktiviteter. Det är ett nytt sätt att stadsutveckla Göteborg – att låta människor successivt inta området och göra det till sitt.

Under säsong bubblar det av aktiviteter i parkområdet. Här ordnas segling, här finns vattenkonst att leka i och Park 113 för arrangemang under tak. Här finns också Göteborgs enda utomhusbana för Roller Derby och  ”Alla kan rulla aktivteter” där vi lånar ut utrustning för de som vill prova. Dessutom finns här det allmänna badet, en 20 meter lång bassäng utmed Kvillepiren öppen för alla och den allmänna bastun som är bokningsbar för alla och helt gratis.

Jubileumsparken är ett nytt sätt att stadsutveckla Göteborg – att låta människor successivt inta området och göra det till sitt.

Vad finns det att göra i parken?

I Jubileumsparken kan du prova på segling, roller-derby, klättra på lekberget, bada och basta. Det finns även möjlighet att spela boule och låna böcker i bokbåset. Aktuella öppettider finns under fliken öppettider.

Alla aktiviteter

Tre år kvar tills Göteborg firar 400 år

”Vi vill skapa något som har bestående värden för staden. Tillsammans arbetar vi för att göra Göteborg till en hållbar och öppen stad.”

Therese Brusberg, projektchef för Göteborgs 400-årsjubileum.

Göteborg 400 år
Publicerad 1 februari 2018 (Uppdaterad 15 februari 2018)